Ingezonden persbericht

Deelnemers vierde Adventstocht trotseren voortdurende regen

Laatste etappe KRO De Wandeling op Marskramerpad

OLDENZAAL, 20021223 -- Geef de winter kleur. Dat is het motto waarmee deelnemers aan de KRO Adventstochten in samenwerking met Pax Christi vier zondagen in december op pad zijn gegaan. In deze aflevering van KRO De Wandeling een uitgebreid verslag van de laatste tocht in Twente.

Tijdens de zeventiende etappe van KRO De Wandeling gaat Lucette Verboven in gesprek met enkelen van de honderden deelnemers aan de vierde Adventstocht tussen Deurningen en Oldenzaal op zondag 22 december. Centraal staan mensen die vanuit hun hart de Nederlandse samenleving kleur durven te geven, op hun eigen manier vanuit de kiosk op het station of als profvoetballer. Herman Post geeft daarnaast op poëtische wijze een weergave van de wandeling over twaalf kilometer door het Twentse essenlandschap. Met voortdurende regen, warme chocolademelk, krentenwegge en de klanken van de midwinterhoorn, op weg naar de slotviering in de Plechelmusbasiliek in Oldenzaal. Tijdens vier KRO Adventstochten in samenwerking met Pax Christi hebben de deelnemers hun grote verlangen naar vrede laten zien. Onderweg spelen de wandelaars onder andere het spel 'Kleur bekennen', waarin zij kunnen ontdekken welke waarden ze belangrijk vinden.

KRO De Wandeling sluit hiermee het Marskramerpad naar Oldenzaal af. In het nieuwe jaar vervolgt KRO De Wandeling het spiritueel avontuur van presentatrice Lucette Verboven en mensen die hun hart volgen. Dan volgt het programma het Noaberpad naar Nijmegen.

KRO De Wandeling, vrijdag 27 december 16.30 uur (HH. op zondag 29 december 09.30 uur)
Nederland 1

KRO De Wandeling
Mensen die hun hart volgen.



Ingezonden persbericht