Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oostehout

OOSTERHOUT, 23 december 2002

Team Altena:

Inbraak woning
SLEEUWIJK: Op zondagavond 22 december bleek dat er was ingebroken in een woning aan de Accacialaan in Sleeuwijk. De bewoners waren op vakantie en de inbraak is door de buren ontdekt. De buren schakelden hierop de politie in. Men kwam de woning binnen door het keukenraam open te breken. De technische recherche heeft inmiddels onderzoek gedaan naar achtergebleven sporen. Momenteel is nog niet bekend wat er gestolen werd.

Inbrekers overlopen
WERKENDAM: Op zondagavond 22 december omstreeks 17.15 uur werden inbrekers gestoord toen zij hun slag wilden slaan in een woning aan de Hooftlanden in Werkendam. De dader is vermoedelijk door de voordeur gevlucht op het moment dat de bewoners met de auto de oprit kwamen oprijden. Men kwam deze woning binnen door de cilinder van het slot van de deur af te breken. Uit deze woning werd niets gestolen. De politie stelde een buurtonderzoek in, waarbij kwam vast te staan dat de dader(s) is gekomen en vertrokken met een witte Ford Scorpio. Het kenteken van deze auto is niet bekend.

Team Loon op Zand:

Inbraak in bedrijfspand
LOON OP ZAND: In de afgelopen nacht is er ingebroken in een bedrijf aan de Kerkstraat in Loon op Zand. De inbraak is gepleegd tussen 03.30 uur en 08.30 uur. De daders kwamen het pand binnen door aan de voorzijde de deur open te breken. Vervolgens heeft men binnen nog diverse binnendeuren open gebroken. Alle bureauladen e.d. werden doorzocht. Wat er precies gestolen is weet men nog niet.

Team Gilze en Rijen:

Politie controleert op illegaal vervoer van vuurwerk GILZE Tijdens een vuurwerkcontrole op zondagavond 22 december heeft de politie in Gilze ongeveer 500 automobilisten gecontroleerd op het vervoer en bezit van vuurwerk. In het totaal bij 17 automobilisten vuurwerk aangetroffen. Van een simpel vuurwerkpakketje tot en met complete mortierbommen. In het totaal was dit goed voor meer dan 100 kilo verboden consumenten vuurwerk. De automobilisten, die afkomstig waren uit verschillende plaatsen in Nederland kunnen een erg hoge boete thuis verwachten. Degene met de grootste hoeveelheid vuurwerk vervoerde 11 kilogram vuurwerk in de kofferbak van zijn auto. Vuurwerk mag dit jaar pas op 28, 30 en 31 december verkocht en afgeleverd worden aan consumenten.
Het afsteken mag vanaf 31 december 10.00 uur (`s-ochtends) tot 01 januari 02.00 uur
(`s-nachts).

Politie ontmantelt hennepkwekerij RIJEN: Op maandag 23 december 2002, omstreeks 01.00 uur ontdekte de politie in een woning aan de Karel Doormanstraat te Rijen een hennepkwekerij. De politie kwam deze illegale kwekerij op het spoor toen zij een aangifte van huiselijk geweld behandelden. In een achter de woning gelegen schuur werd een kwekerij aangetroffen, bestaande uit 423 planten. Verder constateerde de politie dat er vermoedelijk stroom buiten de meter om werd afgetapt als energiebron voor de plantage. In de woning zelf werden twee inwoners van Rijen aangetroffen die door de politie voor onderzoek werden aangehouden. Het gaat om een 41 jarige vrouw en een 42 jarige man uit Rijen. In de loop van maandagochtend 23 december arresteerde de politie nog een derde persoon op verdenking van betrokkenheid bij de hennepkwekerij. Dit is een 28 jarige man uit Rijen. Alle aangetroffen spullen en de hennep werden inbeslag genomen en zullen worden vernietigd.

Team Waalwijk:

Autobrandje
WAALWIJK: Op zondagmiddag 22 december 2002, omstreeks 15.30 uur, vloog op de Mannenbeemdweg een personenauto in brand. Het brandje werd door de brandweer geblust. De auto brandde geheel uit. De eigenaar verklaarde dat de auto tijdens de rit plotseling was gaan branden. Bij controle bleek overigens dat de auto niet verzekerd was, waarvoor de eigenaar van de auto een bekeuring kreeg.

Team Oosterhout:

Vuurwerk vernielt personenauto OOSTERHOUT : De eigenaar van een personenauto constateerde maandagochtend 23 december 2002 dat zijn auto met behulp van vuurwerk was beschadigd. Dit is gebeurd aan de Akeleistraat in Oosterhout. Onbekenden hebben vermoedelijk vuurwerk in de uitlaatpijp van de auto gestopt en vervolgens dit vuurwerk tot ontbranding gebracht. De uitlaat en bumper van de auto werden zwaar beschadigd. De auto kon dan ook niet meer rijden. Omwonenden vertelden de politie dat ze de afgelopen morgen een ferme knal gehoord omstreeks 07.30 uur.

Bron: Jeroen Steenmeijer