Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 23-12-2002 Persbericht gewapende overval te Maastricht (HP 15.45 uur) Maandag 23 december 2002

Maastricht, gewapende overval.

Kort voor 12.00 uur heeft maandagmorgen 23 december 2002 in een lectuur annex sigarenwinkel gevestigd aan de Sint Annalaan te Maastricht een gewapende overval plaatsgevonden. Een gemaskerde man bedreigde met een mes in de winkel de 70 jarige beheerder die op het moment van de overval alleen in de zaak aanwezig was. Deze werd gedwongen de kassa open te maken waarna de overvaller een greep deed in de kassalade. Daaruit griste hij de dagopbrengst, onbekend hoeveel, weg. Na snel de winkel verlaten te hebben liep hij in de richting van het Koningin Emmaplein te Maastricht. De winkelier meldde de overval meteen aan de politie.
Op het Koningin Emmaplein heeft de politie kort na de overval een man aangehouden die redelijk goed voldeed aan het opgegeven signalement. Bij het zien van de politie begon hij zich ook raar te gedragen en liep, ogenschijnlijk om de politie te ontlopen, een andere winkel aan de Sint Annalaan binnen. Toen hij even in deze zaak was geweest en deze daarna weer verliet werd hij door de politie op straat aangehouden. Hij werd aan het politiebureau ingesloten voor verder onderzoek. Bij een onderzoek in zijn kleding werd van de buit alsmede het gebruikte mes niets aangetroffen.
De politie stelt een verder onderzoek in.

De politie is nog op zoek naar getuigen die tijdens, kort voor of na de overval iets op de Sint Annalaan te Maastricht gezien hebben met betrekking tot de overval. De getuigen kunnen contact opnemen met de politie van basiseenheid Maastricht Noord-West, telefoon 0900-8844.