Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 23-12-2002 2e persbericht van maandag 23 december 2002

Berichten uit de regio

Eindhoven: Man bedreigd in woning
Een man van 31 uit Eindhoven is maandagmiddag rond 12.30 uur in zijn woning in het stadsdeel Tongelre bedreigd door een andere man. Die zou daarbij volgens het slachtoffer twee keer met een pistool in de lucht hebben geschoten. Ook is een raam in de voordeur van de woning van de man vernield. De verdachte is er daarna vandoor gegaan. Meer bijzonderheden zijn nog niet bekend; de politie heeft de zaak in onderzoek.

Eindhoven: Man mishandeld
Een man van 39 uit Eindhoven is maandagmiddag rond 13.30 uur aangehouden omdat hij een man van 22 uit Eindhoven zou hebben mishandeld. Dat gebeurde op de Boschdijk. De verdachte zou hebben gezegd dat het slachtoffer diens wagen weg moest zetten. Toen deze dat niet voldoende naar de zin van de verdachte deed, sloeg deze een ruit van de auto kapot. Ook sloeg hij het slachtoffer op zijn kaak. De verdachte is voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Bladel: Verdachten schietpartij aangehouden
Naar aanleiding van een schietpartij van vorig jaar in Bladel zijn twee verdachten opgepakt. Het gaat om een man van 37 uit Bladel en een man van 40 uit het Belgische Mol. Ze worden ervan verdacht dat ze betrokken zijn bij de schietpartij op 24 april 2001. Toen werd bij een woning aan de Willem van Oranjelaan door een ruit van de woonkamer geschoten. De 47-jarige bewoner en zijn 46-jarige vriendin zaten op de bank televisie te kijken, en hoorden een harde knal. Uit onderzoek bleek dat aan de achterzijde van de woning met een vuurwapen door de ruit was geschoten. Niemand raakte gewond. Na verder onderzoek zijn de twee verdachten vorige maand aangehouden: de man uit Bladel op 12 november, en de man uit Mol op 25 november. Ze zijn inmiddels voorgeleid en zitten vast in afwachting van de rechtszaak.

Son: Auto weg na woninginbraak
Bij een inbraak in een woning aan de Vondelstraat zijn autosleutels weggehaald. Daarna is een auto vanaf de oprit meegenomen. Het gaat om een witte Volkswagen Golf (LP-XX-11). De inbraak werd gepleegd in de nacht van zondag op maandag. Het is nog onduidelijk hoe de woning werd betreden.

Asten: Dronken automobilist veroorzaakt aanrijding Een man van 19 uit Ommel is maandagochtend rond 8.00 uur aangehouden nadat hij onder invloed van alcohol een aanrijding had veroorzaakt. Hij reed met zijn auto op de kruising Emmastraat/Julianastraat tegen een andere wagen, waarna zijn auto tegen een houten paal botste. Bij het ongeval raakte niemand gewond. De man is meegenomen naar het bureau, en daar bleek uit een ademanalyse dat hij een alcoholpromillage van 1,50 had. Zijn rijbewijs is ingenomen en hij kreeg een rijverbod van zeven uur.

Veldhoven: Inbraak in woning
Bij een inbraak in een woning aan de Ambachtslaan zijn sieraden en ongeveer 500 euro aan contant geld weggehaald. Dat gebeurde maandag tussen 11.00 en 13.00 uur. Het slot van de voordeur van het huis was geforceerd.