Nieuwsbericht

maandag 23 december 2002, 17.15 uur

REGIONAAL

Vreemdelingenpolitie verhuist
Alkmaar, maandag 23 december 2002.
De Vreemdelingenpolitie verhuist van de drie locaties in Alkmaar, Den Helder en Hoorn naar één locatie in Heerhugowaard. In verband met de verhuizing is de dienst gesloten in de periode van 23 december 2002 tot en met 5 januari 2003. Vanaf 6 januari is de Vreemdelingenpolitie weer geopend.

Alle diensten van de Vreemdelingenpolitie zijn na de verhuizing op het nieuwe adres vertegenwoordigd. Dit levert naast een efficiency verbetering ook een verhoging van de snelheid waarmee zaken worden afgehandeld op. De Politie Noord-Holland Noord koos voor een nieuwe locatie in Heerhugowaard, omdat deze plaats centraal in de regio ligt en met het openbaar vervoer goed bereikbaar is.

De grootst gemeten afstand die bezoekers afleggen naar het nieuwe pand in Heerhugowaard bedraagt ongeveer 45 kilometer. De Vreemdelingendienst vergoed haar klanten geen reiskostenvergoeding voor het afleggen van deze afstand. Personen die in een asielzoekerscentrum zijn gehuisvest worden daar bezocht door medewerkers van de Vreemdelingendienst.

Op de drie oude vestigingen van de Vreemdelingenpolitie zijn vanaf 23 december 2002 geen medewerkers meer aanwezig. Personen die na 6 januari 2003 voor zaken bij de Vreemdelingenpolitie langs willen gaan wordt verzocht om eerst een afspraak te maken via telefoonnummer 072-5769700 (iedere werkdag tussen 8.30-12.30 uur bereikbaar voor afspraken en informatie).

Bezoekadres Vreemdelingenpolitie
Kantoor l'Arcade
W.M. Dudokweg 71
1703 DC HEERHUGOWAARD

Postadres Vreemdelingenpolitie
Postbus 21
1800 AA ALKMAAR.

NOORD-KENNEMERLAND

Voetganger geschept
Heerhugowaard zondag 22 december 2002.
Omstreeks 16.40 uur werd op de Middenweg een 28-jarige voetganger uit Heerhugowaard geschept door een 16-jarige bestuurder van een bromfiets, eveneens afkomstig uit Heerhugowaard. De bromfietser kwam uit de richting van de Zuidtangent. Ter hoogte van de Stationsweg stak de 28-jarige man, via een voetgangersoversteekplaats, de weg over. Dit werd door de bromfietser te laat opgemerkt waarna hij hem raakte. De voetganger is met een hersenschudding en inwendig letsel per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis waar hij werd opgenomen. De bromfietser had licht letsel aan zijn knie en voet.

Videorecorder weg uit woning
Egmond-Binnen, zondag 22 december 2002.
Een bewoner van een huis aan de Picardushofstee deed aangifte van diefstal van een videorecorder en enkele paparassen uit zijn woning. De inbraak heeft afgelopen zaterdag plaatsgevonden tussen 15.30 en 21.30 uur. De daders kwamen de woning binnen na het afbreken van 2 cilindersloten en het boren van een gat in een klapraam.

Inbraak met valse sleutel
Heerhugowaard, maandag 23 december 2002.
Een bewoner van een huis aan de Junolaan deed vanmorgen aangifte van diefstal uit zijn woning in de afgelopen nacht. De dader heeft vermoedelijk gebruik gemaakt van een valse sleutel want er waren geen sporen van braak. Uit de woning werd een stereotoren, een televisie en een videorecorder weggenomen.

Snelheidscontrole
Alkmaar, maandag 23 december 2002.
Vanmorgen is tussen 11.00 en 12.00 uur de snelheid gecontroleerd van automobilisten op de Nieuwe Schermerweg. 11 bestuurders reden sneller dan de toegestane 50 km/u. De snelste reed 74 km/u.

NOORDKOP

Dagvaarding voor drankrijder
Warmenhuizen, maandag 23 december 2002.
Omstreeks 01.00 uur controleerde de politie op de Wengeweg een 37-jarige automobilist uit Tuitjenhorn op drankgebruik. De man blies aan het bureau 315 ug/l (tot 220 toegestaan) en kreeg een proces-verbaal. Omdat hij de afgelopen jaren al eerder is aangehouden met drank op werd hem geen boete aangeboden maar zal hij voor de rechter moeten verschijnen.

Inbreker overlopen en aangehouden
Den Helder, maandag 23 december 2002.
Twee oplettende inwoners van Julianadorp hebben vanmorgen omstreeks 09.00 uur een verdachte aangehouden in Doorzwin 11. Het gaat om een 36-jarige man uit Amsterdam die, samen met een andere man, heeft ingebroken in een woning aan de Doorzwin 11. Ze kwamen de woning binnen na verbreking van de achterdeur. Ze hadden uit de woning een televisietoestel weggenomen en deze klaargezet. Toen ze werden betrapt door de buurtbewoners zag één van hen kans om weg te komen. De ander, de 36-jarige man, werd overmeesterd door hem naar de grond te brengen. Tegelijkertijd werd 112 gebeld. Agenten namen de verdachte onmiddellijk over. Het blijkt hier te gaan om dezelfde man als die afgelopen zaterdagavond in een gestolen auto reed en tegen het hek van de Texelse boot tot stilstand kwam. Hij werd toen na verhoor op last van justitie vrijgelaten. De man is nu ingesloten en zal morgen worden geleid voor de rechter commissaris in Alkmaar. Naar de andere, nog voortvluchtige verdachte, wordt een onderzoek ingesteld.

Brand in woning
Den Helder, maandag 23 december 2002.
Omstreeks 16.00 uur kreeg de politie de melding dat er brand was in een rijtjeswoning aan de Wingerdstraat. De politie hield bij de woning waar de brand was ontstaan de 54-jarige bewoner aan als verdachte van brand door schuld. Zijn woning was praktisch leeg. De man maakte een verwarde indruk en hij was dronken. Hij is een bekende van de politie. De man is ingesloten in verband met het vervolgonderzoek. Omstreeks 16.40 uur had de brandweer het vuur onder controle. De woning is zwaar beschadigd en onbewoonbaar geraakt. Een naastgelegen woning liep ook schade op.

WESTFRIESLAND

Diefstal motoren
Medemblik, maandag 23 december 2002.
In het afgelopen weekend zijn van een terrein aan de Vooroever drie buitenboord motoren gestolen. De waren bevestigd op boten van een watersport vereniging. Het terrein is omgeven met een hekwerk maar dat was open geknipt. De bedrading van motoren en hendels werd ook doorgeknipt en de motoren zelf werden van de boten afgeschroefd. Het gaat om drie 40 PK motoren van het merk Mariner en kleur grijs met elk een waarde van 3800,-.

Auto weg na woninginbraak
Hoorn, zondag 22 december 2002.
Bewoners van een huis aan 't Grachtje Over kwamen gisteravond bij thuis na een weekendje weg. Er bleek te zijn ingebroken in hun woning. De daders zijn via een dakraam binnen gekomen en hadden goederen in de woning overhoop gehaald. Een auto van de bewoners is weggenomen. Het gaat om een personenauto van het merk Ford, type Escort GT, kleur zwart en voorzien van het kenteken JZ-NF-76.

Diefstal van een handtas onder bedreiging wapen Wervershoof, zondag 22 december 2002.
Een vrouw uit Zwaagdijk deed aangifte van diefstal van haar handtas op de Hoek. Dit gebeurde op zondagmorgen omstreeks 03.00 uur. Voor een café stopte een auto met enkele inzittenden. Een man stapte uit en vroeg de weg. Meteen hierna haalde hij uit zijn broekzak een soort pistool en richtte het op de vrouw. Hij zei dat zij 'Rustig moest blijven' en pakte haar tas uit haar hand. Hierna stapte hij in de auto en de bestuurder reed weg. In de handtas zat een mobiele telefoon, een portemonnee en een sleutelbos. De politie stelt een nader onderzoek in.

Diefstal auto met paardrij-accessoires
Enkhuizen, maandag 23 december 2002.
Vanaf een parkeerplaats aan de Lepelaar is tussen afgelopen zondag 15.30 uur en vanmorgen 06.00 uur, een personenauto gestolen van het merk Volkswagen, type Passat, kleur blauw en voorzien van het kenteken XV-28-GR. De geschatte dagwaarde van deze auto uit 1989 is 1500,-. In de auto lag ook een paardenzadel van het merk 'Kieffer Wien' en een tuigage met een gezamenlijke waarde van 2250,-.