Gemeente Laarbeek



* Kerstboominzameling in januari

* Gemeente verstuurt dit jaar wederom geen kerstkaarten
* Vervoer over water heeft mogelijkheden

Kerstboominzameling in januari
Op maandag en dinsdag 6 en 7 januari 2003 worden er kerstbomen opgehaald. Op maandag 6 januari gebeurt dit bij de huizen waar op maandag en dinsdag het huisvuil wordt opgehaald, dus grofweg Lieshout, Mariahout, Aarle-Rixtel en het buitengebied van Beek en Donk. Op dinsdag 7 januari worden de kerstbomen opgehaald bij de panden waar op woensdag en donderdag het huisvuil wordt opgehaald: grofweg de kern van Beek en Donk.

Terug naar boven

Gemeente verstuurt dit jaar wederom geen kerstkaarten Het college heeft, evenals in voorgaande jaren, besloten dat er geen kerstkaarten verstuurd zullen worden. Het bedrag dat daarmee bespaard wordt, ¤ 1.000,00 wordt geschonken aan een goed doel. Dit jaar is dat de organisatie 'Fietste Mee'. Het bedrag wordt op maandag 9 juni 2003, 2e pinksterdag, officieel overhandigd bij de afsluiting van de fietstocht ten behoeve van het project waarvoor gefietst wordt. Het betreft een project in Ghana.

Terug naar boven

Vervoer over water heeft mogelijkheden
Namens de gemeente Laarbeek heeft wethouder Brugmans woensdag 18 december 2002 samen met de gemeenten Eindhoven, Helmond, Son en Breugel, Best en Veghel, de Kamer van Koophandel Oost-Brabant, N.V. REDE, Provincie Noord-Brabant, het Samenwerkingverband Regio Eindhoven (SRE) en het Ministerie van Verkeer en Waterstaat een intentieverklaring ondertekend.

De bestuurders van deze 11 partijen hebben door het plaatsen van hun handtekening officieel te kennen gegeven dat zij voor gezamenlijke rekening een onderzoek gaan instellen gericht op het helder krijgen van problemen en oplossingsrichtingen voor wat betreft het stimuleren van goederenvervoer over water in deze regio.

Zoals bekend, maakt het wegvervoer een forse groei door. Ook in onze regio. De komende jaren (tot 2020) verdubbelt het transport over de weg! De transportsector doet het weliswaar prima, maar de dichtslibbende wegen geven alle aanleiding voor sombere toekomstbeschouwingen. De oplossing ligt mogelijk voor de hand: meer vracht via het water. Transport over water dient het milieu en de veiligheid en vermindert files op de wegen.

Het probleem ligt echter onder meer in de kwaliteit van de kanalen die onvoldoende zijn afgestemd op de eisen van deze tijd (de schaalvergroting in de scheepvaart) en het achterstallige onderhoud (diepgang, sluizen, bruggen). De bedoeling is om belangrijke delen van nieuwe transport en bestaande transportstromen die nu over de weg worden afgewikkeld naar het water te krijgen. Over de wijze waarop dat zou kunnen gebeuren is onderzoek nodig. Volgens planning wordt het onderzoek begin 2003 afgerond. Indien u meer informatie hierover wenst, kunt u contact opnemen met de afdeling economische zaken, de heer C. Saris, telefoon: 0492-463167, e-mail:
chris.saris@laarbeek.nl