Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 23-12-2002
Persberichten van maandagmiddag 23 december 2002

Bert Peters verzorgt de persvoorlichting tot vrijdagmorgen a.s. 08.00 uur.

Telefoon 0592 361294 of 06 53 23 80 59

Verkeersongeval met letsel

Coevorden Zondagmorgen omstreeks 11.45 uur reed een 24-jarige man uit Coevorden met zijn auto over de Looweg in de richting Dalen. Na een flauwe bocht in de weg raakte hij, vermoedelijk door de gladheid, in de slip en kwam tegen een boom tot stilstand. Hij raakte buiten bewustzijn en liep zware verwondingen op aan hoofd en borst. Hij werd overgebracht naar het AZG waarbij onderweg het Mobiel Medisch Team assistentie verleende.

Woning door brand verwoest

Emmer-Compascuum Maandagmorgen omstreeks 11.45 uur brak brand uit op de bovenverdieping van een vrijstaande woning aan de Runde ZZ. De 58-jarige bewoner had de allesbrander aan en vermoedelijk door oververhitting van de schoorsteen brak de brand uit. De brandweer kon niet voorkomen dat de woning verloren ging.

Diefstal uit auto

Schoonoord In de nacht van zondag op maandag werd een bedrijfsauto opengebroken die op de oprit stond bij een woning aan de Scheerturfstraat. De 50-jarige bewoner ontdekte vanmorgen dat de linkerachterruit uit de auto was genomen en dat een accuboormachine met koffer en oplader uit de auto was weggenomen. Schadebedrag nog niet bekend. De auto en inhoud zijn eigendom van een bedrijf in Emmen waar de man uit Schoonoord werkt.

Bedrijfsinbraak

Emmen Maandagmorgen werd ontdekt dat was ingebroken bij een bedrijf dat op de 7e en 8e verdieping van de Westertoren aan de Westerstraat is gevestigd. Twee laptops en een aantal organizers met een waarde van ruim 4100 euro werden weggenomen evenals een mobiele telefoon. Ook werden een aantal kasten opengebroken. De 32-jarige eigenaar uit Emmen deed aangifte. Totale schadebedrag nog niet bekend.