Gemeente Renswoude



* Burgerlijke stand

* Kerstgroet

* Gemeentehuis en OW gesloten

* Openingstijden Sociale Zaken

* Afsteken vuurwerk

* Ophalen kerstbomen

* Interessepeiling ADSL

* Wet Milieubeheer
Burgerlijke stand
Datum: 23/12/2002 Bron: Heraut

BURGERLIJKE STAND GEMEENTE RENSWOUDE

Geboren:
03-12: Barbara, dochter van G.G. van Omme en M. Jacobs; 04-12: Jasmijn, dochter van J.J. Middelman en I. Butz; 04-12: Sven Antoni Maxim, zoon van A.J. Cozijnsen en M.B. Smit; 07-12: Minke Annemieke, dochter van M.A.H. Rozendaal en I.L.T. Hesp.

Ondertrouwd:
geen.

Gehuwd:
06-12: B. van den Hardenberg en J. Vlastuin;
12-12: J.M. Kamphuys en H. Batelaar.

Overleden:
05-12: de heer C. van Hal, oud 47 jaar;
16-12: mevrouw J. Brussaard, oud 66 jaar.
Kerstgroet
Datum: 23/12/2002 Bron: Heraut
Het gemeentebestuur van Renswoude wenst alle inwoners goede kerstdagen toe alsmede een gezond en voorspoedig 2003.
Gemeentehuis en OW gesloten
Datum: 23/12/2002 Bron: Heraut
GEMEENTEHUIS EN OPENBARE WERKEN GESLOTEN
Op vrijdag 27 december a.s. zijn het gemeentehuis en de werkplaats van Openbare Werken aan de Molenstraat gesloten. Op dinsdag 31 december is de werkplaats van Openbare Werken eveneens gesloten. Het gemeentehuis is op 31 december s ochtends wel geopend, maar is s middags eveneens gesloten.
Op 6 januari 2003 zijn het gemeentehuis en de werkplaats van Openbare Werken geopend vanaf 10.00 uur.
Openingstijden Sociale Zaken
Datum: 23/12/2002 Bron: Heraut
GEWIJZIGDE OPENINGSTIJDEN SOCIALE ZAKEN
De gemeente Renswoude gaat met ingang van 1 januari 2003 samenwerken met de gemeente Scherpenzeel bij de uitvoering van de sociale voorzieningen, waaronder de Algemene Bijstandswet. Voor cliënten uit Renswoude bestaat de mogelijkheid het spreekuur te bezoeken op maandag- en donderdagmorgen van 10.30 uur tot 12.00 uur in het gemeentehuis van Renswoude. Mevrouw E. Wagensveld is met ingang van 1 januari 2003 belast met de uitvoering van de hiervoor genoemde sociale voorzieningen.
Afsteken vuurwerk
Datum: 23/12/2002 Bron: Heraut
AFSTEKEN VUURWERK
Volgens de wet is het afsteken van legaal vuurwerk alleen toegestaan op 31 december 2002 vanaf 10.00 uur 's morgens tot 1 januari 2003 02.00 uur s nachts. Daarvoor en daarna is het afsteken van vuurwerk dus verboden. Het in bezit hebben en afsteken van illegaal vuurwerk, zoals strijkers en Chinese rollen, is helemaal verboden. Het tot nu toe door de politie in beslag genomen illegale vuurwerk is bijzonder explosief en zeer gevaarlijk.
Degenen die hiervoor door de politie worden aangehouden krijgen de keuze tussen het betalen van een boete of een HALT-afdoening. Indien een boete wordt opgelegd van 175,-- of meer, dan volgt ook opname in het strafbladregister. Indien voor een HALT-afdoening wordt gekozen, dan dient minimaal 4 uur gewerkt te worden. Worden de gemaakte afspraken volledig nagekomen, dan is de zaak afgedaan en wordt men niet bij justitie geregistreerd.
Ophalen kerstbomen
Datum: 23/12/2002 Bron: Heraut
OPHALEN KERSTBOMEN
Door Openbare Werken worden op vrijdag 10 januari 2003 de kerstbomen opgehaald. Indien u uw oude kerstboom kwijt wilt, dan dient u die op 10 januari aanstaande vóór 8.00 uur langs de openbare weg te leggen en wordt die gratis bij u opgehaald.
Interessepeiling ADSL
Datum: 23/12/2002 Bron: Heraut
INTERESSE PARTICULIEREN VOOR BREEDBAND INTERNET (ADSL) Na het inventariseren van de interesse bij bedrijven in het gebied van de centrale van Ederveen (hieronder vallen de dorpen Renswoude, Ederveen en een deel van De Klomp en Ede) wil de gemeente Renswoude nu graag de interesse van de particulieren peilen. Deze informatie is noodzakelijk om een eventuele aanbieder inzicht te geven in de behoefte van haar dienst.
Bent u aangesloten op de centrale van Ederveen (dit kan gecontroleerd worden op de website van de TU Delft) en heeft u interesse dan kunt u het interesseformulier downloaden op de website van de gemeente Renswoude (www.renswoude.nl) en vóór 6 januari 2003 terugsturen naar de gemeente Renswoude. U kunt hiervoor ook gebruik maken van het bij deze Heraut gevoegde interesseformulier. Per e-mail teruggestuurde formulieren kunnen helaas niet in behandeling worden genomen. Wet Milieubeheer
Datum: 23/12/2002 Bron: Heraut
INTREKKING VERGUNNING WET MILIEUBEHEER
Vanaf morgen ligt gedurende zes weken in het gemeentehuis, Dorpsstraat 4 te Renswoude, de volgende intrekkingsbeschikking ter inzage: Intrekking van de op 6 november 1979 verleende vergunning ten behoeve van het agrarisch bedrijf van Maatschap Robbertsen aan de Veenweg 1 te Renswoude op basis van artikel 8.26 van de Wet milieubeheer. De beschikking kan worden ingezien op werkdagen tijdens kantooruren (van 9.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 16.00 uur) en, op verzoek (tel. 0318-578153), buiten kantooruren.
Beroep tegen deze beschikking kan worden ingediend door degenen, die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest tot het indienen van bedenkingen tegen het ontwerpbesluit. Het beroepschrift moet voor afloop van de termijn van terinzageligging, derhalve voor 12 februari 2003, in tweevoud worden ingediend bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA s-Gravenhage.
Datum: 23/12/2002 Bron: Heraut

1. de heer J. Vermeer ten behoeve van de bouw van een carport bij en een dakkapel op de woning Dorpsstraat 95 te Renswoude;
2. de heer A. Verbeek ten behoeve van de bouw van een berging op het perceel Utrechtseweg 1 te Renswoude;

3. De Heus Brokking Koudijs ten behoeve van de bouw van een vleesvarkensstal op het perceel Hopeseweg 13 te Renswoude;
4. de heer C. Lagerweij ten behoeve van de splitsing van de woning Hopeseweg 20 te Renswoude;

5. de heer P.M.I. Bernaert ten behoeve van de bouw van een garage/berging op het perceel Barneveldsestraat 1 te Renswoude;
6. de heer M.C. Meerman ten behoeve van de bouw van een bedrijfswoning op het perceel Utrechtseweg 32 te Renswoude;

7. de heer D.A. Verbeek ten behoeve van de bouw van een bedrijfshal met kantoor nabij het perceel Molenstraat 37 te Renswoude. Ten behoeve van aanvraag 1 is het college van burgemeester en wethouders van Renswoude voornemens vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan Dorp 65 op grond van artikel 19, lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening.
Ten behoeve van aanvraag 5 is het college van burgemeester en wethouders van Renswoude voornemens ten behoeve van de bouwhoogte vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan West 75 op grond van artikel 15, lid 1 onder c. van dit bestemmingsplan en ten behoeve van de oppervlakte vrijstelling te verlenen van bestemmingsplan West 75 op grond van artikel 19, lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. Bedenkingen tegen het verlenen van een vrijstelling kunnen gedurende de termijn van terinzageligging van het bouwplan, derhalve tot 28 januari 2003, schriftelijk worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders van Renswoude, Postbus 8, 3927 ZL Renswoude.
VERLEENDE BOUWVERGUNNINGEN
Door het college van burgemeester en wethouders zijn de volgende bouwvergunningen verleend:

1. de heer T. van Gent ten behoeve van de bouw van een kippenstal op het perceel Ubbeschoterweg 19 te Renswoude;

2. maatschap Van de Lagemaat ten behoeve van de uitbouw van de woning Oude Holleweg 54 te Renswoude;

3. mevrouw B. Prins ten behoeve van de uitbreiding van de kapsalon op het perceel Barneveldsestraat 21-1 te Renswoude. weken, derhalve tot 11 februari 2003, schriftelijk een gemotiveerd