Stadsdeel Amsterdam Centrum


huurwoningen

Uitvoering convenant verkoop sociale huurwoningen printversie
---

Het Dagelijks Bestuur van stadsdeel Amsterdam-Centrum heeft vastgesteld hoeveel sociale huurwoningen per buurt de komende jaren mogen worden verkocht. Door de gemeenteraad is met de corporaties in 2002 een convenant gesloten over de verkoop van sociale huurwoningen in de Kernvoorraad + om het eigen woningbezit te vergroten. Het gaat om de woningen met een huur tot 331 euro per maand of met 4 kamers groter dan 60 m² èn een huur tot 427 euro. In stadsdeel Amsterdam-Centrum mogen zon 890 woningen in de sociale kernvoorraad + worden verkocht. Belangrijk is de voorwaarde dat de sociale kernvoorraad + niet onder de 33% komt in het centrum.

De verdeling over de buurten is: Jordaan: 90 zeer kleine woningen mogen worden samengevoegd en verkocht; Czaar Peterbuurt : 300 zeer kleine woningen mogen worden samengevoegd en verkocht; Oostelijke Eilanden/Kadijken: 400 woningen mogen worden verkocht; overige buurten in Amsterdam-Centrum: 100 woningen, die zijn aangekocht met een kleine beurt en nu een vervolgingreep behoeven.

Per buurt en per corporatie zullen (prestatie)afspraken worden gemaakt over vernieuwing door behoud en herstel, en over het aantal woningen dat beschikbaar komt voor de middengroepen. Door verschillende corporaties zijn verkoopplannen ingediend. Naar schatting duurt het zeker 10 jaar voordat de woningen verkocht zullen zijn, omdat alleen verkocht mag worden aan de zittende huurder of bij leegkomst van de woning.

Publicatiedatum:23 december 2002