Gemeente Papendrecht

Openbaar busvervoer

Vanaf 1 januari verzorgt ARRIVA het openbaar busvervoer in de regio. Een groot aantal aansluitingen wordt gegarandeerd. Dat betekent dat bussen op elkaar wachten en dat, in voorkomende gevallen, voor vervangend vervoer wordt gezorgd. Er komt een nieuwe 10-rittenkaart en in de loop van het komend halfjaar, een geheel nieuw wagenpark met milieuvriendelijke goed toegankelijke lagevloer bussen. ARRIVA geeft een kompleet dienstregelingboekje uit, verkrijgbaar voor . 4,- bij een groot aantal verkooppunten. Voor vragen kunt u gratis bellen met ARRIVA Klantenservice op 0800-0232545 of kijken op www.arriva.nl De verbinding Papendrecht Dordrecht lijn 162 en 163 wordt uitgebreid met extra late ritten (na 22.00 uur) en een extra vroege rit (06.00 uur). De lijnen blijven aansluiten op lijn 157/257 naar Rotterdam Zuidplein en 159/259 naar Kralingse Zoom. Op zaterdag gaan 162/163 een halfuurdienst rijden. Voor het winkelend publiek rijden deze ritten in Dordrecht via de Spuiboulevard, net als op koopavond. Lijn 152/252 Dordrecht Papendrecht Alblasserdam gaat in Alblasserdam langs de halte van de Fast Ferry rijden.
Lijn 159/259 Sliedrecht Papendrecht Kralingse Zoom blijft tijdens schoolvakanties gewoon rijden en er vallen dus geen ritten meer uit. De sneldienst 188 Papendrecht Rotterdam Zuidplein gaat in de ochtendspits langer doorrijden en begint s middags al vanaf ongeveer 13.00 uur te rijden. Een aantal ritten gaat doorrijden naar Sliedrecht.
De Interliner 388 Papendrecht Utrecht wordt vervangen door een Qliner. Hierop zijn behalve traject- kaarten ook de strippenkaart geldig. In de spits wordt hierop een toeslag geheven.

Opruimen vuurwerkrestanten
De medewerkers van de reinigingsdienst van de gemeente Papendrecht doen een beroep op inwoners van de gemeente die tijdens Oud & Nieuw vuurwerk af steken, niet alleen voorzichtig te zijn, maar ook om de restanten die achterblijven op straat en in de plantsoenen na de feestelijkheden zoveel mogelijk op te ruimen. Niet alleen geeft dit een opgeruimder straatbeeld, ook helpt het voorkomen dat m.n. kinderen gevaar lopen met niet-ontbrand vuurwerk.
Ook wordt inwoners gevraagd de laatste dag van het jaar geen afval meer in de containers te deponeren i.v.m. brand gevaar. Om dezelfde reden worden die dag, dinsdag 31 december, in de loop van de dag de bovengrondse papiercontainers (bij de milieuparkjes) verwijderd. De ondergrondse papiercontainers en textielcontainers worden afgesloten. Op donderdag 2 januari wordt alles weer in gebruik gesteld.

Wijkspreekuren 2003: spreekuur Westpolder/Eiland verhuist Het maandelijkse wijkspreekuur voor bewoners van de Westpolder/het Eiland verhuist naar de Ark. De bewoners van die wijken zijn iedere eerste maandag van de maand tussen 19.00 en 20.00 uur van harte welkom in De Ark aan de Rubensstraat 35. Het eerstvolgende wijkspreekuur vindt plaats op 6 januari 2003. Overigens vindt het wijkspreekuur in mei plaats op 12 mei (in verband met de 5 mei-viering); in de zomermaanden juli en augustus is er geen wijkspreekuur in verband met vakanties.
Bewoners van Kraaihoek/Middenpolder kunnen zoals gebruikelijk voor hun (inloop)wijkspreekuur terecht in Résidence Gerbrandy (P.S. Gerbrandystraat 31). In het daar gevestigde kantoor van de Stichting Welzijn Ouderen wordt voor de bewoners van Kraaihoek/Middenpolder iedere eerste dinsdag van de maand, behalve in juli en augustus, tussen 19.00-20.00 uur het (inloop) wijkspreekuur gehouden. Het eerste wijkspreekuur voor bewoners van Kraaihoek/Middenpolder in 2003 is op dinsdag 7 januari.
Tijdens het wijkspreekuur kunnen bewoners terecht met al hun vragen, klachten, wensen en ideeën over de leefbaarheid en veiligheid in de wijk. De wijkcoördinator, de gebiedsgebonden politiefunctionaris, een vertegenwoordiger van het Wijkplatform en een vertegenwoordiger van de gemeentelijke afdeling Beheer en onderhoud zijn aanwezig om vragen te beantwoorden en ideeën te inventariseren.