Getronics N.V.

Amsterdam, 23 december 2002


FINANCIËLE POSITIE GETRONICS VERSTERKT DOOR NIEUWE KREDIETFACILITEIT


· Getronics bereikt akkoord met een kleine kerngroep banken over nieuwe doorlopende kredietfaciliteit.
· Akkoord over nieuwe kredietfaciliteit is belangrijke stap in de financiële herstructurering van Getronics en is een bewijs van vertrouwen van de banken in de onderneming.
· Grootte: EUR 200 miljoen

· Looptijd: Tot 31 december 2004, met een optie op verlenging tot 31 december 2005
· Aanwending: Vervanging van de huidige kredietfaciliteit en ondersteuning van de verdere financiële herstructurering
Getronics heeft een belangrijke volgende stap gezet bij de herstructurering van haar schuldpositie. Het bedrijf heeft een akkoord bereikt met een kleine kerngroep banken over een nieuwe doorlopende kredietfaciliteit. De nieuwe faciliteit bedraagt EUR 200 miljoen en wordt, in combinatie met de beschikbare kasmiddelen, aangewend om de bestaande doorlopende kredietfaciliteit, die afloopt in april 2004 en waarvan EUR 295 miljoen is opgenomen terug te betalen en ondersteuning van de verdere financiële herstructurering.

Sinds medio 2001 werkt Getronics met prioriteit aan een reductie van haar schuldpositie. Dankzij diverse maatregelen is de netto schuld teruggebracht van EUR 1165 miljoen op 30 juni 2001 tot het doel van EUR 450 miljoen. Dat doel werd in maart van dit jaar bekend gemaakt. (Voor meer informatie, zie de bijlage bij dit persbericht).

Jan Docter, CFO van Getronics, zegt: "De herstructurering van de balans van Getronics verloopt voorspoedig. Deze nieuwe kredietfaciliteit maakt duidelijk dat de banken vertrouwen in de onderneming hebben. Dit krediet geeft Getronics de nodige flexibiliteit en vormt de basis om onze financiële herstructurering af te ronden." Getronics heeft het voornemen om in het eerste kwartaal van 2003 verdere gedetailleerde informatie te verschaffen met betrekking tot de laatste stap in het gehele financiële herstructureringsproces. Op dat moment zal Getronics zowel met de aandeelhouders als met de obligatiehouders bijeenkomsten organiseren om hen verder te informeren.

EUR 75 miljoen van de kredietfaciliteit van EUR 200 miljoen zal ter beschikking worden gesteld indien eerdergenoemd financieel herstructureringsplan succesvol kan worden afgerond.

Uitgaande van de huidige credit rating van Getronics bedraagt het rentepercentage Euribor plus 300 basispunten. Het rentepercentage wordt naar beneden bijgesteld op het moment dat de credit rating van Getronics verbetert. De nieuwe faciliteit verschaft Getronics meer flexibiliteit ten aanzien van de financiële ratio's (convenanten) waaraan de onderneming moet voldoen. Deze convenanten hebben betrekking op rentedekking en de verhouding tussen bankschulden en EBITDA. (Voor meer informatie over deze convenanten, zie de bijlage bij dit persbericht, opvraagbaar als Word document.)

Over Getronics
Met circa 26.000 medewerkers in ruim 30 landen, is Getronics één van 's werelds toonaangevende aanbieders van leveranciersonafhankelijke oplossingen en diensten voor de professionele gebruiker op het gebied van Informatie- en Communicatie Technologie (ICT). Getronics biedt advies en ontwerpt, bouwt, implementeert en beheert geavanceerde oplossingen en diensten op het gebied van Infrastructure Solutions en E-Business Solutions. Getronics helpt een groot aantal vooraanstaande internationale bedrijven bij de maximalisatie van de waarde van hun technologie-investeringen en het verbeteren van de interactie met hun klanten. Het hoofdkantoor van Getronics is gevestigd in Amsterdam. Daarnaast zijn er regionale hoofdvestigingen in Boston en Singapore. Getronics is genoteerd aan Euronext Amsterdam ('GTN'). Meer informatie is te vinden op www.getronics.com.



Getronics N.V.