Politie Gelderland-Midden

Bennekom, auto kwijt na rijden zonder rijbewijs Publicatiedatum: 23-12-2002
Tegen een 25-jarige inwoner van Wageningen is zondagnacht proces-verbaal opgemaakt voor het rijden zonder rijbewijs op de Kerkhoflaan in Bennekom. Surveillerende agenten zagen de man omstreeks kwart voor twee 's nachts rijden over de Dorpsstraat in Bennekom en wisten hem tot staan te brengen op de Kerkhoflaan. De auto was ook niet meer APK gekeurd.Toen korte tijd later bleek dat de man vaker was bekeurd voor het rijden zonder rijbewijs werd de auto inbeslaggenomen. Wageningen, vernielingen en poging tot inbraak
Publicatiedatum: 23-12-2002
Zeker vier gedupeerden hebben zondag bij de politie aangifte gedaan van vernieling en een poging tot inbraak in de wijk Noord-west in Wageningen. In de vroege ochtend van zondag werd van een tweetal woningen aan de Edgar du Perronstraat een ruit vernield. Ook een geparkeerde auto in die straat moest het ontgelden: een ruitje werd vernield.
Bij een verenigingsgebouw aan de Peppelsteeg werd zondagochtend een poging tot inbraak ontdekt. De onbekende daders vernielden een ruit en probeerden de vergrendeling te openen.
Nijkerk, veel schade bij poging diefstal vrachtauto Publicatiedatum: 23-12-2002
Bij een poging tot diefstal van een geladen trekker met oplegger vanaf een bedrijfsterrein aan de Nijverheidsstraat in Nijkerk is in de nacht van zondag op maandag flinke schade ontstaan. De onbekende daders vernielden een portierslot en bedrading om het voertuig te kunnen starten. Bij het wegrijden kwam de combinatie vast te zitten op een betonnen rand. In een poging het voertuig los te trekken werden de tractieplaten verbrand. In de cabine werden diverse instrumenten vernield. De vrachtwagen was geladen met drank. Het zal enige tijd in beslag nemen om het voertuig weer van de betonnen rand vrij te takelen. De politie trof enkele sporen aan die verder onderzocht worden.
Wageningen, vuurwerkoverlast beboet
Publicatiedatum: 23-12-2002
Twee jongens van 11 en 12 jaar, beiden uit Wageningen, zijn zondagmiddag op de Van Eckstraat in Wageningen door een buurtbewoner betrapt bij het afsteken van vuurwerk. Beide knapen werden overgedragen aan de politie. Beide jongens hadden nog een kleine veertig stuks knalvuurwerk bij zich, dat door de agenten in beslag werd genomen. De knapen kregen een bekeuring van 26 euro voor het voorhanden hebben van vuurwerk. Vuurwerk mag volgens het vuurwerkbesluit pas worden afgestoken tussen 31 december 10.00 uur en
1 januari 02.00 uur van het daaropvolgende jaar. Ede e.o, verkeerscontroles
Publicatiedatum: 23-12-2002
Het verkeershandhavingsteam van de politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag weer een aantal verkeerscontroles gehouden in en om Ede ter vergroting van de verkeersveiligheid. Daarbij werd speciaal aandacht besteed aan het rijden onder invloed, gordelgebruik en het gebruik van de valhelm voor bromfietsers. Tussen half negen 's avonds en vijf uur 's ochtends werd gecontroleerd in Wekerom op de Vijfsprongweg en de Oud Willinkhuizerweg, in Lunteren op de Barneveldseweg en in Ede op de Molenstraat. In totaal 12 bestuurders werden bekeurd voor het rijden onder invloed voor promillages tussen de 0,51 en 0,81 (zes stuks) en 0,81 en 1,31 (eveneens zes stuks). Van de 300 gecontroleerde voertuigen bleken er 2 geen gordel te dragen. Onder 50 gecontroleerde bromfietsers gingen er 2 op de bon voor het niet dragen van de voorgeschreven helm. Verder werden er nog 11 bekeuringen uitgedeeld voor andere overtredingen zoals te hoog vermogen bromfiets (7), verlichting (2) en kale banden (2).