Korps: Groningen, plaats: Diverse 23-12-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Maandag 23 december 2002

Dagelijkse berichten

Groningen: twee jongens betrapt bij stelen brommer Een getuige gaf zondagavond aan de politie door dat twee jongens op de Eikenlaan met een op slot staande brommer aan het zeulen waren. Na een zoektocht werd de brommer en een van de jongens, een 16-jarige jongen uit Groningen, aangetroffen bij het spoorwegviaduct van de Eikenlaan. Zijn 15-jarige kompaan uit Groningen werd ook achterhaald en beide jongens zijn aangehouden voor diefstal. Na verhoor kregen zij een proces-verbaal.

Groningen: auto door gladheid van de weg
Op de Driebondsweg raakte zondagavond een 30-jarige automobilist uit Groningen door de gladheid in de slip. Zijn wagen gleed tegen twee naast de weg staande bomen, sloeg over de kop en belandde op de zijkant. De bestuurder kon het voertuig ongedeerd verlaten. Een 33-jarige passagiere kwam klem te zitten en werd door de brandweer uit haar benarde positie bevrijd. Zij is met rugletsel naar het ziekenhuis gebracht.

Groningen: rijden onder invloed
Op het Boterdiep werd zondagnacht een 34-jarige automobilist uit Norg gecontroleerd op het rijden onder invloed. Hij blies een promillage van 1.7. De man kreeg een proces-verbaal en zijn rijbewijs is ingevorderd. Op het Gedempte Zuiderdiep viel een 30-jarige automobilist uit Utrecht op door zijn snelle rijgedrag. Hij moest ook blazen en scoorde een promillage van 0.7. Hij kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

Groningen: dumping van hennepafval
Surveillerende agenten ontdekten zondagnacht op een parallelweggetje van het Winschoterdiep een personenauto met aanhanger. Bij nadere inspectie bleken twee mannen hennepafval aan het dumpen te zijn. Beide mannen, 33 jaar uit Zwolle en 34 jaar uit Haren, werden aangehouden. Ze zijn ingesloten voor nader onderzoek naar de herkomst van het afval.

Groningen: basiseenheid Noord weer voor publiek geopend Na een interne verbouwing van enkele weken is het politiebureau aan de Korreweg weer gewoon voor het publiek geopend. Met name de publieksruimte in het bureau werd gerenoveerd zodat er een optimale ontvangstruimte is gecreëerd Ook het servicecentrum heeft een nieuw jasje gekregen. Het servicecentrum vervult de baliefunctie voor het bureau en is het secretariaat voor de buurt- en jeugdagenten. Het bureau is van maandag tot en met vrijdag geopend van 08.00 uur 18.00 uur en zaterdag van 09.00 uur 17.00 uur, zondag gesloten.

Slochteren: vrouw aangehouden
In een woning aan de Slochtermeenteweg in Slochteren heeft de politie zondagavond een 37-jarige vrouw uit Harkema aangehouden. De vrouw bevond zich in de woning van haar 35-jarige ex-echtgenoot met wie zij een gesprek zou hebben over de echtscheidingsprocedure waarin beide zijn verwikkeld. Het gesprek verliep niet goed en bewoner verzocht zijn ex te vertrekken. Zij weigerde echter de woning te verlaten waarop de man de politie liet waarschuwen. Nadat politiemensen hadden vastgesteld dat de vrouw onrechtmatig in de woning was sommeerden ze haar het huis te verlaten. De vrouw gaf aan te willen vetrekken nadat zij haar spullen bij elkaar had gepakt. Ze liep daarbij de keuken van de woning. De vrouw greep een voorwerp uit een keukenla waarmee ze vervolgens dreigend op de politiemensen af liep. Nadat de vrouw met pepperspray tot staan was gebracht bleek het voorwerp een vleesmes te zijn. De vrouw kon door de agenten worden overmeesterd en is vervolgens geboeid naar het politiebureau gebracht. Ze is ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Appingedam: inbraak
In een supermarkt aan de Overdiep in Appingedam is zondagnacht ingebroken. De daders vernielden rolluiken en een ruit om binnen te komen. Bij de inbraak werd een nog onbekende hoeveelheid rookartikelen weggenomen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Delfzijl: vrouw door honden aangevallen
Een 63-jarige vrouw uit Delfzijl is zondagavond in de Fortresstraat in haar woonplaats aangevallen door twee honden. De vrouw liep met haar eigen hond te wandelen toen er plotseling twee Staffordshire Terriërs bij een woning weg kwamen rennen. Het slachtoffer wist haar eigen hond op tijd op te tillen en hoog te houden. De beide terriërs echter hadden op het hondje voorzien en sprongen meerdere keren naar het dier. De vrouw liep hierbij bijtwonden aan beide handen op. Ook haar hond werd tot twee keer toe gebeten. Het slachtoffer is voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht. Met de eigenaresse van de beide terriërs, een 22-jarige vrouw uit Delfzijl, zijn afspraken over de afwikkeling van de schade gemaakt.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (lokaal tarief)