Socialistische Partij


SP groeit stormachtig: meer dan 1100 nieuwe leden en 13 nieuwe afdelingen in een maand

21-12-2002 * De Partijraad van de SP ging vandaag in Amersfoort akkoord met de toelating van dertien nieuwe afdelingen in oprichting. Tevens werd vandaag bekend dat de partij in iets minder dan een maand tijd weer een netto ledenwinst van ruim 1100 heeft geboekt.

De Partijraad van de SP bijeen in Amersfoort

De Partijraad - waarin alle afdelingsvoorzitters en de leden van het Partijbestuur vertegenwoordigd zijn - stemde in met de toelating van dertien nieuwe SP-afdelingen. De minimumeisen daarvoor zijn: meer dan 50 leden, een bestuur van ten minste vijf mensen, en deelname aan activiteiten en scholingen van de partij. De status "afdeling in oprichting" wordt verleend voor een half tijd. In die tijd hoort de status van volwaardige afdeling verdiend te worden.

De afdelingen i.o. die vandaag toegelaten zijn, hebben hun thuisbasis vooral in Noord-Holland, waar de SP de afgelopen maanden spectaculair groeide: Beverwijk, Hoorn, Velsen, Enkhuizen, Purmerend en Texel. De overige zijn Maassluis, Steenwijk, Groesbeek, Kampen, Sint-Oedenrode, Spijkenisse en Vlagtwedde.

Tevens maakte de Partijraad drie afdelingen van "in oprichting" tot volwaardige afdeling. Dat betreft Wageningen, Roermond en Sneek.

Nog nooit in de geschiedenis van de SP werden in dit tempo nieuwe afdelingen opgericht. Dat heeft alles te maken met een enorme groei van het ledental van de partij. Haalde de SP op 23 november haar 35.000ste lid binnen, vandaag stond de ledenteller alweer boven 36.100. Op 1 januari 2002 bedroeg het ledental 27.291.

De Partij besprak verder de politieke situatie in de wereld en Nederland, een aantal actieplannen en de campagne voor de verkiezingen van 22 januari 2003.