---

Ministerie van Defensie



---

foto: Aankomst Hr.Ms. Van Speijk (Albert Vermeulen)

Hr.Ms. Van Speijk terug in thuishaven Den Helder

23-12-2002

Het marinefregat Hr.Ms. Van Speijk is zondag (22 december) teruggekeerd in de haven van Den Helder. Het schip vertrok 25 augustus naar het Caraïbisch Gebied om de plaats van Amerikaanse schepen in te nemen die elders nodig waren. Hr.Ms. Van Speijk voerde ondermeer anti-drugsoperaties uit.

Hr.Ms. Van Speijk telt een bemanning van 166 mannen en vrouwen en staat onder commando van kapitein-luitenant ter zee P. van den Berg. Het fregat zou oorspronkelijk op 20 december terugkeren in de thuishaven Den Helder. Als gevolg van een zware storm bij de Azoren liep het schip enige vertraging op. In tegenstelling tot eerdere berichten was het fregat bleef die beperkt tot twee dagen en is de bemanning voor de kerst terug in Nederland.

Met de terugkeer van Hr.Ms. Van Speijk komt een einde aan de inzet van een extra fregat in het Caraïbisch Gebied. In Curaçao is nu alleen nog het zogenoemde stationsschip gestationeerd, Hr.Ms. Bloys van Treslong. Dinsdag (24 december) keert ook de onderzeeboot Hr.Ms. Walrus terug van een operatie in het kader van de strijd tegen het internationaal terrorisme. De Walrus werd ingezet in de wateren rond het Arabisch Schiereiland. (foto: Albert Vermeulen)

Gerelateerde pagina's

* Afghanistan/Strijd tegen het terrorisme