Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 23-12-2002 Persberichten districten Utrecht stad, 09.00 uur

Kaars in kerststal

UTRECHT- Op zondagmiddag ontstond er brand in een woning. Niemand raakte gewond.

Omstreeks 12.30 uur ontstond er brand in een woning gelegen aan de Vlierboomstraat. Het 9-jarige zoontje was in de woonkamer aanwezig toen op een gegeven moment een brandende kaars in de kerststal viel. De jongen rende vervolgens naar boven om zijn ouders te waarschuwen. Toen deze beneden kwamen stond een deel van de inboedel al in brand.

De bewoners renden naar buiten en de brandweer werd gewaarschuwd en bluste de brand. Deze kon echter niet voorkomen dat de woning grote schade opliep.

Aanrijdingen letsel

UTRECHT- Op zondagmiddag vond omstreeks 16.40 uur een verkeersongeval plaats. Een 19-jarige automobilist uit Utrecht reed over de Australielaan en verloor op een gegeven moment de macht over het stuur en botste tegen een lantaarnpaal. Door de aanrijding raakte de man gewond en werd vervoerd naar het ziekenhuis. De auto raakte zwaardbeschadigd en moest worden afgesleept.

UTRECHT- Op zondagavond vond een ongeval plaats waarbij een man gewond raakte.

Omstreeks 21.55 uur stond een 25-jarige automobilist uit Utrecht en een 19-jarige automobilist uit Utrecht voor een rood verkeerslicht gelegen aan de Cartesiusweg. Toen het licht op groen sprong gaven beide voertuigen gas en reden hard weg. Op een gegeven moment botste de 25-jarige tegen de flank van de 19-jarige man. De auto van de 25-jarige man tolde vervolgens om zijn as en botste met de achterzijde tegen een boom aan. De man raakte door deze aanrijding gewond en werd vervoerd naar het ziekenhuis. Omdat het vermoeden was dat de man alcohol had gedronken werd van hem een bloedproef afgenomen. Onderzoek moet uitwijzen of de man inderdaad alcohol heeft gedronken.

De politie is nog op zoek naar getuigen van de aanrijding en verzoekt hen contact op te nemen met de politie van het district Marco Polo;0900-8844.

Illegaal vuurwerk

VLEUTEN- Op zondagavond kreeg een jongen een boete omdat hij illegaal vuurwerk aan het afsteken was. Omstreeks 18.30 uur hoorde surveillerende agenten knallen aan het Kortland. Ze gingen poolshoogte nemen en troffen in de omgeving een 17-jarige jongen uit Vleuten aan. Hij had een doos strijkers bij zich welke werd ingenomen. Tegen de jongen is proces-verbaal opgemaakt.