Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 23-12-2002 Persberichten district Lekstroom, 09.20 uur

Rijdende rookbom

VIANEN De politie heeft zondagavond een voertuig van de weg gehaald vanwege het overmatig produceren van rook.

Omstreeks 21.40 uur reden agenten over de Hagenweg en zagen voor hun een grote rookwolk De rook was zo dik dat zij pas in een bocht zagen dat het een voertuig was die de rook ontwikkelde. De 23-jarige bestuurder uit Vianen verklaarde voor een koeriersbedrijf te werken en het voertuig als bedrijfswagen fungeerde. De man werd geadviseerd de auto aan de kant te zetten en af te laten voeren naar de sloop.

Bestuurder onder invloed

IJSSELSTEIN Op de Lanceerplaats heeft de politie een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

Tijdens de surveillance zagen agenten een bestelbus rijden waarvan de APK al lange tijd was verlopen. De 25-jarige bestuurder uit Nieuwegein kreeg een stopteken. Net voordat de bestuurder stopte veroorzaakte hij nog een aanrijding met een geparkeerd voertuig. Op het moment dat de man werd aangesproken op zijn rijgedrag roken de agenten een sterke alcohollucht.

Na een eerste blaastest bleek de man onder invloed van alcohol. Op het bureau wees de ademanalyse uit dat hij 0,95 promille alcohol in zijn lichaam had. Met een rijverbod van drie uur en een proces-verbaal werd hij naar huis gestuurd.