Politie Hollands Midden


Postbus 4240 · Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp · Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 23 december 2002
·

Inbraak bedrijf Hillegom
Op zondag 22 december om 14.00 uur kreeg de Politie Hollands Midden de melding van een inbraak bedrijf op de Garbialaan in Hillegom. De ruit van de buitendeur was ingegooid door de inbrekers waarna men het bedrijf heeft doorzocht. Uit het bedrijf is een kluis weggenomen. De aangever heeft inmiddels aangifte gedaan.

Aanhouding Noordwijkerhout
In de vroege ochtend van zondag 22 december heeft de politie een 25-jarige Rus aangehouden. De man wordt ervan verdacht met een tweede man een mishandeling te hebben gepleegd. Even na middernacht liet een 31-jarige Pool op een bungalowpark aan de Duinschooten in Noordwijkerhout zijn 39-jarige vriend uit, toen er twee mannen langs liepen. Zonder duidelijke aanleiding ontstond er een vechtpartij waarbij de twee Polen werden geschopt en geslagen. De 31-jarige Pool zou ook zijn gestoken met een mes. Met ernstige verwondingen zijn beide slachtoffers naar het LUMC gebracht. De politie hield kort na de vechtpartij de 25-jarige man aan. Hij reed op de brommer over de Vogelaarsdreef en had overduidelijk bloed- en grassporen op zijn kleding. De politie doet nog onderzoek naar de identiteit van de tweede verdachte.

Met hand in gips achter stuur Katwijk
De politie heeft maandagnacht 23 december een 36-jarige Katwijker aangehouden. Deze reed rond 01.45 uur over de rotonde Industrieweg/Koningin Julianalaan. Hij kwam de rotonde met te hoge snelheid op, remde en raakte in een slip. Vervolgens botste hij tegen een muur. Toen de politie ter plaatse kwam, zag deze dat de man een arm in het gips had.

Straatroof Katwijk
Een 76-jarige vrouw uit Katwijk is op vrijdag 20 december rond 18.20 uur op de Koningin Julianalaan het slachtoffer geworden van een straatroof. De vrouw fietste over het fietspad toen zij plotseling een tik in haar nek kreeg. Toen zij opkeek zag zij een nog onbekende jongen naast haar fietsen. De jongen pakte de boodschappentas uit haar fietsmand en reed weg in de richting van het park aan de Reijgersberglaan. Een dag later trof de politie aan de achterzijde van de Prins Willem-Alexander school de door de straatrover achtergelaten tas met inhoud weer aan. De politie stelt een nader onderzoek in.

Aanrijding Katwijk
De politie hield op zaterdag 21 december rond 21.25 uur op de Tramstraat een 22-jarige automobilist uit Katwijk aan. De man veroorzaakte met zijn auto een aanrijding. Hij reed op een in een parkeerhaven stilstaand taxibusje. Een inzittende van één van de auto's liep door de klap nekklachten op. Hij werd overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis in Leiderdorp. De politie had reden om de man te verdenken dat hij reed onder invloed van alcoholhoudende drank. Aan het bureau onderging hij een ademanalyse. De uitslag daarvan was 610 ug/l. Boven de in het verkeer geldende limiet van 200 ug/l. De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.

Aanrijding Lisse
Een 55-jarige automobiliste uit Lisse verleende op vrijdag 20 december rond 14.05 uur op de Ruishoornalaan bij het verlaten van een uitrit geen voorrang aan een 71-jarige vrouw uit Lisse die met haar fiets op het fietspad reed . De fietster liep een hoofdwond en een gebroken been op. Zij is overgebracht naar een ziekenhuis.

Aanrijding Leiden
In een bocht van de Willem van der Madeweg reden op zaterdag 21 december rond 09.15 uur een 51-jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn en een 45-jarige automobilist uit Leiden tegen elkaar. De Leidenaar remde af voor de bocht. Desondanks kwam hij op de andere weghelft waar de man uit Alphen kwam aanrijden. Bij de aanrijding die volgde is de man uit Alphen met pijn aan hoofd en nek overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis. De Leidenaar bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. De politie maakt proces-verbaal op tegen de man.

Mishandeling van taxichauffeur Leiden
Een 30-jarige taxichauffeur uit Leiden is op zondag 22 december rond 01.00 uur nabij de Pelmolen mishandeld door in 1e instantie één en later drie jongemannen. De man liep een bloedneus op, een dikke wang, pijn in het been en de borst. De taxichauffeur stopte nadat hij werd aangereden door een donkerblauwe Tomos. Hij stapte uit om de bromfietser daarover aan te spreken. Omdat de bromfietser er vandoor wilde gaan greep hij hem vast. Daarop ontstond een worsteling tussen de taxichauffeur en de bromfietser. De bromfietser deelde enkele rake klappen uit. De bromfietser kreeg daarbij steun van nog twee onbekende jongens. Herhaaldelijk werd op hem ingetrapt. Na enige tijd liepen de drie weg in de richting van de Buizerdhorst. De politie stelt een nader onderzoek in.

Politie houdt geweldpleger aan Leiden
De politie hield op zondag 22 december rond 03.05 uur op de 2e Binnenvestgracht een 26-jarige man uit Leiden aan. De man werd er van verdacht kort daarvoor in een uitgaansgelegenheid aan de 2e Binnenvestgracht een 21-jarige Leidenaar te hebben mishandeld. De verdachte had het slachtoffer ondermeer met een bierglas op de neus geslagen nadat deze in een vechtpartij tussen beide wilde komen. De verdachte is ingesloten.

Straatroof Leiden
Een 17-jarige jongen uit Leiden is op zaterdag 21 december rond 19.30 uur op de Trompstraat het slachtoffer geworden van een straatroof. De jongen, op dat moment in dienst als bezorger van een Chinees restaurant, werd door drie jongeren de doorgang belet op Munnikenstraat. Onder bedreiging van een mes moest hij zijn portemonnee afgeven. Toen de drie deze hadden gehad liepen ze weg in de richting van de Oostdwarsgracht. De politie stelt een nader onderzoek in.

Inbraak uit bedrijf Leiden
Op zondag 22 december om 04.30 uur kreeg de politie de melding van een inbraak in een bedrijf op de Stille Mare in Leiden. Ter plaatse bleek dat inbrekers door middel van het ingooien van een etalageruit zich de toegang tot het bedrijf hadden verschaft. Uit het bedrijf was een kaslade weggenomen. Op de Reuvenplaats in Leiden werd door de verbalisanten de kaslade teruggevonden. De eigenaar heeft inmiddels aangifte gedaan. Er wordt een nog onbekend bedrag aan geld uit de kaslade vermist.

Diefstal - Baldadigheid Leiden
Op zondag 22 december om 15.30 uur kreeg de politie de melding van diefstal en baldadigheden aan een woning op de Koningstraat in Leiden. Ter plaatse bleek dat onbekenden pompoenen die ter versiering aan de woning hingen tegen de ruiten van de woning stukgegooid hadden. Een kerstdecoratiebord met twee gekruiste ski's met de tekst "let it snow" waren van de woning weggenomen. De bewoonster heeft aangifte gedaan. De politie stelt een onderzoek in.

Politie houdt verdachte mishandeling aan Leiden
De politie heeft zondag 22 december een 35-jarige Leidenaar aangehouden op verdenking van mishandeling van een 34-jarige plaatsgenoot. De mishandeling vond plaats rond 18.15 uur op de openbare weg in Leiden Zuid-West. Het slachtoffer sprak de verdachte aan op het gedrag van zijn kind. Hierop zou de verdachte het slachtoffer in het gezicht geslagen hebben. Een omstander heeft het slachtoffer met een gezwollen oog naar het LUMC gebracht.

Verkeersongeval Leiden
Bij een verkeersongeval op zaterdag 21 december raakten een 45-jarige automobiliste en een 54-jarige fietser, beiden uit Leiden, betrokken. De automobiliste reed omstreeks 14.15 uur over de Stevenshofdreef in de richting van de kruising met de Belle van Zuylenstraat. Hier sloeg zij rechtsaf maar zag ze vermoedelijk de in tegenovergestelde richting rijdende fietser op het fietspad over het hoofd. Er ontstond een aanrijding. De fietser werd met een ontwrichte schouder overgebracht naar het LUMC.

Verkeersongeval Leiden
Bij een verkeersongeval op zaterdag 21 december raakten een 41-jarige automobilist en een 43-jarige fietster, beiden uit Leiden, betrokken. De fietster reed omstreeks 15.50 uur over de Raamsteeg komende uit de richting van de Doezastraat. Bij de kruising met de Garemarkt verleende zij geen voorrang aan de van rechtskomende automobilist. Er ontstond een aanrijding waarbij de fietster pijn in de onderrug opliep.

Onder invloed Nieuwkoop
Een 30-jarige Nieuwkoper heeft zondag 22 december een proces-verbaal gekregen wegens rijden onder invloed. De politie controleerde hem rond 20.10 uur op de Churchilllaan. De ademanalyse wees 350 ug/l uit. De limiet is 220 ug/l.

Auto in de brand Leiderdorp
Op zondag 22 december om 06.00 uur kreeg de Politie Hollands Midden de melding van een auto in de brand op de Florijn in Leiderdorp. Ter plaatse was de brandweer al ter plaatse en aan het blussen. De brandweer kon niet voorkomen dat de auto zwaar beschadigd raakte. Door de brand liepen tevens twee naast de auto geparkeerde auto's en een schutting van één van de woningen brandschade op. De technische recherche zal een onderzoek instellen naar de oorzaak van de brand.

Verkeersongeval Zwammerdam
Een 15-jarige fietser uit Alphen aan den Rijn heeft op zaterdag 21 december omstreeks 17.45 uur een hoofdwond opgelopen. De fietser liet zich op de J.C. Hoogendoornlaan in de richting van Alphen aan den Rijn slepen door een bromfietser. Op ongeveer 150 meter na de spoorlaan is de fietser door nog onbekende oorzaak gevallen. De fietser werd met een hoofdwond naar het Rijnland Ziekenhuis overgebracht.

Ongeval onder invloed Alphen aan den Rijn
Een 37-jarige man uit Hazerswoude-Rijndijk raakte op vrijdag 20 december rond 18.30 uur op de Hoorn met zijn auto van de weg. Hij kwam tot stilstand half in een sloot langs de Hoorn. De man kwam er met de schrik van af. De politie constateerde drankgebruik en hield de Hazerswoudenaar daarop aan. Aan het bureau onderging hij een ademanalyse. De uitslag daarvan was. 360 ug/l. Boven de in het verkeer geldende limiet van 220 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Inbraak in woning Alphen aan den Rijn
Op zaterdag 21 december werd er ingebroken in een flatwoning aan de Groningenstraat. Om binnen te komen werd een deur opengebroken. Uit de woning zijn sieraden, is een paspoort en een discman gestolen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Aanrijding Zwammerdam
Een 46-jarige automobilist uit Almelo wist op vrijdag 20 december rond 14.20 uur op de Rijksstraatweg niet op tijd tot stilstand te komen voor voor hem afgeremde auto's. Hij reed vervolgens in op de auto van een 24-jarige Alphenaar. Het 12-jarige dochtertje van de man uit Almelo werd met nekklachten overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda.

Hardleers Gouda
De politie hield op vrijdag 20 december rond 19.55 uur op de Burgemeester van Reenensingel een 39-jarige automobilist uit Den Haag aan. De man had door zijn rijgedrag de aandacht van surveillerende agenten getrokken. Nog even probeerde hij aan de sterke arm te ontkomen door in 1e instantie niet te reageren op een stopteken van de agenten. Uiteindelijk reed de hermandad de verdachte klem. Aan het bureau onderging hij een ademanalyse. De uitslag daarvan was 755 ug/l. Dik boven de in het verkeer geldende limiet van 220 ug/l. Het was niet de 1e keer dat de verdachte in voor het rijden onder invloed in aanraking met de politie kwam. Al zes keer eerder was hij betrapt en tot twee keer toe was zijn rijbewijs ingevorderd. Ook nu vorderde de politie zijn rijbewijs weer in.
De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.

Insluiping in woning Gouda
Een nog onbekende insluiper wist in de ochtend van vrijdag 20 december een aantal portemonnees met inhoud uit een woning aan de Van Baerlestraat te stelen. Vermoedelijk zag de insluiper zijn kans toen de bewoner boven in de woning was en hij de achterdeur onafgesloten aantrof. De politie stelt een nader onderzoek in.

Politie houdt geweldplegers aan Zevenhuizen
De politie hield op zondag 22 december rond 04.00 uur bij een uitgaansgelegenheid aan de Zuidplasweg, een 17-jarig meisje en 18-jarige jongen uit Nieuwerkerk aan den IJssel en een 15-jarig meisje uit Reeuwijk aan. De drie werden ervan verdacht in de uitgaansgelegenheid een 16-jarige jongen uit Capelle aan den IJssel te hebben mishandeld. Deze had klappen gekregen ondermeer met een bierglas. Hij had daardoor verwondingen aan de neus opgelopen. Na het verhoor van de drie en het opmaken van een proces-verbaal zijn zij weer op vrije voeten gesteld.

Inbraak in woning Reeuwijk
Van zaterdag 21 op zondag 22 december werd ingebroken in een woning aan de Mesdagstraat. Vermoedelijk is men de woning binnen gekomen via een raam op de 1e etage. Uit de woning is een bankpas gestolen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Inbraak in woning Nieuwerkerk aan den IJssel
In de avond van zaterdag 21 december werd er ingebroken in een woning aan de Polderdreef. Vermoedelijk kwam men binnen door via de brievenbus de knip aan de binnenkant van de deur te openen. Uit de woning is een playstation, een mobiele telefoon, een rijbewijs en een bos sleutels gestolen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Politie houdt geweldpleger aan Schoonhoven
De politie hield op zaterdag 21 december rond 01.00 uur aan de Edelsmidsdreef een 32-jarige man uit Schoonhoven aan. Hij werd er van verdacht kort daarvoor in een café aan de Dam een 39-jarige man uit Bergambacht te hebben verwond met een mes. De man uit Bergambacht liep een klein steekwondje op bij de knie. Wat de aanleiding is voor dit incident is nog niet bekend. De politie stelt een nader onderzoek in.

Onder invloed Waarder
Een 30-jarige Reeuwijker heeft zondag 22 december een proces-verbaal gekregen wegens rijden onder invloed. De politie controleerde hem rond 20.20 uur op de Dorp. De ademanalyse wees 415 ug/l uit. De limiet is 220 ug/l.

Verlaten plaats ongeval na aanrijding Gouda
Bij een aanrijding met een 16-jarige fietster uit Gouda op zaterdag 21 december omstreeks 17.15 uur is een automobilist doorgereden zonder zijn identiteit bekend te maken. De fietster reed over de Kattensingel in de richting van de Blekerssingel en wilde links afslaan in de richting van de Van Swietenstraat. Achter haar reed, nog op enige afstand, de automobilist. De fietster dacht nog voor de auto af te kunnen slaan. Er ontstond echter een aanrijding waabij de fietster onder andere gekneusde ribben opliep. Zij werd overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis. De politie verwacht de automobilist binnenkort te kunnen aanhouden.

Poging inbraak/vernieling Gouda
Op zondag 22 december om 14.30 uur kreeg de politie de melding van een poging inbraak woning op de Spoorstraat in Gouda. Een man had de toegangsdeur van de woning vernield en zijn schoenen naar binnen gegooid De man zou nog voor de woning staan. Ter plaatse de man inderdaad aangetroffen alsmede een vernielde ruit van de toegangsdeur. De man maakte een zeer verwarde indruk en is door de politie aangehouden en overgebracht naar het bureau. Op het bureau is de 32-jarige man uit Amsterdam door een arts onderzocht en in overleg van een hulpofficier van justitie in een observatiecel geplaatst. Op maandag 23 december zal de man door een GGD arts beoordeeld worden. Een aangifte van poging inbraak woning is inmiddels opgenomen.

Inbreker aangehouden Gouda
Op zondag 22 december om 16.30 uur kreeg de Politie Hollands Midden de melding dat er een inbraak had plaats gevonden in een bedrijf op de Groenhovenpark in Gouda. Er zouden twee jongens met een stereo-installatie wegrennen in de richting van het Groenhovenpark. De politie heeft hierop met meerdere eenheden de omgeving afgezocht naar de twee daders maar niets aangetroffen. Nadat agenten de aangifte hadden opgenomen kreeg de politie een telefonische melding dat er een stereo-installatie werd aangeboden door twee knapen op de Westhoef in Gouda. De politie heeft aldaar een 22-jarige man uit Gouda aangehouden ter zake de diefstal van de installatie De stereo-instalatie is door de politie inbeslag genomen. De tweede verdachte is ter plaatse niet aangetroffen maar zal één dezer dagen aangehouden worden door de politie.

Jachtwetcontrole Moordrecht/Zevenhuizen/Moerkapelle/Reeuwijk
De politie heeft op zaterdag 21 december een jachtwetcontrole gehouden in onder andere Moordrecht, Zevenhuizen, Moerkapelle en Reeuwijk. In totaal werden er negentien jagers gecontroleerd. Twee jagers in Moerkapelle kregen een waarschuwing voor het schieten van wild bij een wak in het ijs en het neerleggen van een voederplaats. In Reeuwijk kregen twee jagers proces verbaal voor het schieten met loodhagel en met een verkeerd wapen. De politie heeft de wapens en het wild in beslaggenomen. In Moordrecht werd eveneens een wapen van een jager in beslaggenomen vanwege verkeerde benummering op de akte.