Algemene Inspectiedienst (AID)

Kerkrade, 23 december 2002

Diervoerfabrikant uit Meerssen produceerde gewoon illegaal door

Een toevallig bezoek door de Rijksdienst voor de keuring van Vee en Vlees (RVV) bracht vorige week woensdag aan het licht, dat petfood-fabrikant DogStar uit Meersen na de inbeslagname van vlees in oktober van dit jaar, gewoon op de oude voet is doorgegaan met het verwerken van slachtresten. Net als vorige keer werkte het bedrijf zonder de benodigde erkenning van de RVV en zonder de juiste documenten om de herkomst en gezondheid van het vlees aan te tonen.

Dogstar had na oktober inmiddels een erkenning van de RVV aangevraagd. De functionaris van de RVV had eigenlijk een dag later willen langsgaan om de te kunnen bespreken maar vervroegde het bezoek. Het bedrijf bleek gewoon te produceren met ongekeurd vleesafval. In de middag is het bedrijf bezocht door controleurs van de AID die een partij van 600 kg slachtresten en de administratie in beslag namen.

Uit onderzoek van de administratie bleek weer dat de partijen vlees niet van benodigde documenten waren voorzien. Er was niet na te gaan waar de slachtresten precies vandaan kwamen en waaruit ze bestonden. Vermoedelijk was de partij weer via een tussenhandelaar van een slachthuis in België betrokken. De AID heeft opnieuw proces verbaal opgemaakt. De officier van justitie overweegt nu de activiteiten van het bedrijf op grond van de wet economische delicten te blokkeren.

Met vragen of opmerkingen naar aanleiding van dit persbericht kunt u zich wenden tot de persvoorlichter van de Algemene Inspectiedienst, Rob Hageman, tel. 045 - 5466255 of
06 - 26376392.