RABOBANK NEDERLAND

Rabobank neemt online broker Alex van Dexia Bank Nederland over

UITNODIGING PERSBIJEENKOMST

Rabobank en Alex nodigen u - in relatie tot navolgend persbericht - graag uit voor een persbijeenkomst op:

Maandag 23 december 2002 om 10.00uur

Tijdens deze persbijeenkomst zullen Jac Verhaegen (lid van de Raad van Bestuur Rabobank Nederland) en Rene Frijters (Directeur Alex) een verdere toelichting geven op het persbericht.

De bijeenkomst zal plaatsvinden op het hoofdkantoor van Alex: Hoogoorddreef 9
Atlascomplex Gebouw Afrika
Amsterdam ZO

Graag horen wij van u of u de persbijeenkomst wilt bijwonen. U kunt zich aanmelden per fax of via email:

Alex PR & Communicatie
Esther Litjens
Fax: 020 - 3149880
E-mail: esther.litjens@alex.nl

Gezamenlijk persbericht van Dexia Bank Nederland, Alex en de Rabobank Groep

Activiteiten worden onder eigen naam voortgezet Rabobank neemt online broker Alex van Dexia Bank Nederland over

UTRECHT/AMSTERDAM (23 december 2002) - De Rabobank Groep neemt de E-brokerage activiteiten van Dexia Bank Nederland over. Hierover is vrijdagmiddag 20 december jongstleden een overeenkomst ondertekend. De definitieve overgang van de twee labels Alex en VEB Bottom-Line (samen de business unit 'Alex') naar de Rabobank Groep is gepland op 1 maart 2003. In de tussenliggende periode zullen de klanten van Alex actief worden benaderd. Zij zullen worden gevraagd in te stemmen met de overgang van hun effectenportefeuille.

Alex wordt onderdeel van Rabobank Nederland, van waaruit het bedrijf onder de vertrouwde labels zijn activiteiten als online broker zal voortzetten. Voor de klanten verandert er - behalve de overgang van hun portefeuille naar 's werelds meest kredietwaardige particuliere bank - verder dan ook niets. De voorwaarden waartegen de klanten kunnen handelen bij Alex veranderen als gevolg van deze transactie niet. Dat geldt ook voor de arbeidsvoorwaarden voor de medewerkers van Alex.

De Rabobank Groep wordt met de overname marktleider op het gebied van online beleggen met een marktaandeel van 35%. Alex richt zich als online broker op de categorie zeer actieve beleggers, die een hoog transactievolume genereren. Deze categorie maakt in mindere mate gebruik van de diensten van de lokale Rabobanken en de virtuele Rabobank (internet en telefoon). Doordat de labels Alex en VEB Bottom-Line zeer veel actieve beleggers bedienen, stijgt het transactievolume met circa 50%. De overname heeft ook tot gevolg dat de Rabobank Groep met een marktaandeel van 30% over het grootste aantal beleggingsklanten zal beschikken.

Alex wordt verkocht door Dexia Bank Nederland, die al eerder dit jaar heeft aangekondigd Alex te willen verzelfstandigen of te verkopen omdat deze activiteit niet langer tot haar kernactiviteiten behoort. Voorwaarde voor de transactie is het verkrijgen van toestemming van de toezichthoudende autoriteiten

Jac Verhaegen, lid van de Raad van Bestuur van Rabobank Nederland: 'De Rabobank Groep haalt met Alex een sterk merk in huis, dat actief onder eigen naam in de markt blijft opereren. Met deze overname geven we verder invulling aan onze strategie om marktleider te zijn over de hele linie van financiële dienstverlening in Nederland'.

Dirk Bruneel, Voorzitter Dexia Bank Nederland: 'Dexia heeft de groei van Alex de voorbije jaren gesteund en is blij die ontwikkeling in goede banen te hebben geleid'.

Rene Frijters, Directeur Alex: 'De aankoop van Alex door de Rabobank zie ik als een groot compliment voor de organisatie en is het bewijs dat Alex zich in 4 jaar tijd als een gerenommeerde partij heeft weten te manifesteren. Doordat we kunnen blijven opereren als een zelfstandige eenheid binnen Rabobank Nederland zijn we in staat onze bedrijfscultuur te behouden. Een bedrijfscultuur die borg staat voor creativiteit, innovatie en klantgedrevenheid. Hierdoor is zowel de klant, het personeel als de Rabobank 'winnaar' bij deze transactie'.

Over de Rabobank Groep
De Rabobank Groep is een brede financiële dienstverlener. Door de coöperatieve grondslag is de Rabobank Groep er primair voor de klant. Alle onderdelen van de Groep werken nauw samen om de klanten tegen de best mogelijke prijskwaliteitsverhouding een breed pakket aan te bieden van financiële diensten en producten zoals betalen, sparen, lenen, verzekeren en beleggen. De Groep bestaat uit circa 360 zelfstandige lokale coöperatieve Rabobanken met gezamenlijk meer dan 1 miljoen leden en uit bekende dochterondernemingen als Robeco, Interpolis, Schretlen en Co, Effectenbank Stroeve, Rabobank International, De Lage Landen, Rabo Vastgoed en Gilde Investment. Internationaal is de groep met 143 vestigingen vertegenwoordigd in 34 landen. Uit de kredietwaardigheidsbeoordeling van de grote internationale ratingbureaus komt de Rabobank naar voren als meest kredietwaardige particuliere bank ter wereld. De Rabobank Groep heeft op de Nederlandse thuismarkt 9 miljoen particuliere en zakelijke klanten en is marktleider op vrijwel alle gebieden van financiële dienstverlening.

Over Alex
Alex, online broker, is opgericht in 1999 en heeft 60.000 actieve beleggers. Alex richt zich, als expert op het gebied van online beleggen, op de optimale bediening van een groeiend aantal beleggers, dat afhankelijk van hun eigen doelstellingen, zelf hun zaken willen kunnen regelen. Alex is sinds 1999 marktleider op het gebied van online beleggen en door de onafhankelijke onderzoekssite Belegger.nl in september 2002 voor de derde achtereenvolgende keer uitgeroepen tot de beste online broker van Nederland.

Over Dexia Bank Nederland
Dexia Bank Nederland N.V. is op 21 december 2001 ontstaan door de fusie tussen Labouchere N.V. en Kempen & Co N.V. Dexia Bank Nederland is actief in gespecialiseerde financiële dienstverlening. De activiteiten van Dexia Bank Nederland zijn ondergebracht in de volgende business units: Asset Management: vermogensbeheer voor institutionele beleggers, beleggingsfondsen en vermogende particulieren. Corporate Finance: financieel advies en ondersteuning van (beursgenoteerde) ondernemingen bij o.a. beursintroducties, aandelenemissies, fusies & overnames. Retail Products: laagdrempelige beleggingsproducten voor particuliere beleggers. Securities: Equities & Derivatives: bemiddeling bij aan- en verkoop van beursgenoteerde effecten (o.a. aandelen, obligaties en derivaten) en research met betrekking tot de economie, bedrijfstakken en individuele ondernemingen.

Voor meer informatie:
Rabobank Nederland: Jan Dost, telefoon 030-216 24 11 Alex: Esther Litjens, telefoon: 020-314 96 81
Dexia Bank Nederland: Corine Horstra, telefoon: 020-348 80 13