Ingezonden persbericht

ZIZO organiseert zeilende kerst voor Singles

HEERENVEEN, 20021214 -- Menigeen verheugt zich alweer op de warme sfeer tijdens de kerstdagen met de familie. Voor singles echter, is deze tijd vaak een 'moetje'. Speciaal daarom kunnen alleenstaande 20-ers en 30-ers dit jaar flink uitwaaien tijdens een driedaagse zeiltrip. ZIZO-zeilen, Heerenveen's nieuwe en enige zeilschool, hoopt met dit idealistische initiatief een onvergetelijke kerst met de deelnemers neer te zetten.

Bikkelen op het dek
Het plan voor een Kerstvaart voor Singles ontstond tijdens een avondje bomen met collega Arend Hadderingh. De ervaring dat singles er vaak wat bekaaid vanaf komen tijdens de kerstdagen, deed inzien dat juist met díe mensen en in díe periode een geweldige groepssfeer zou kunnen ontstaan. Singles die openstaan voor contact met anderen, vormen soepeltjes één gezellige groep. Ook het zeilen in de winter komt de sfeer ten goede: het zal soms best bikkelen zijn op het dek met wind en sneeuw (en gezeild zál er worden!), maar waar gewerkt wordt, wordt geleefd en laten mensen zichzelf zien. Deze omstandigheden brengen een groep snel over het dooie punt heen van "mooi weer hè"-praatjes, op weg naar hechte en warme contacten. Geen gefrustreerde koppelpraktijken dus, maar met z'n allen de kou van buiten trotseren!

Initiatief ondanks recessie
Het initiatief voor de Kerstvaart voor Singles zal weinig te leiden hebben onder de dalende economie. De Kerstvaart is niet duur (185 euro voor 3 dagen) en wie is er rond de Kerst niet toe aan een break? Maar de economische recessie is sowieso niet het beste klimaat voor een startende ondernemer, zeker niet binnen een 'luxe branche', wat tourisme toch is. Misschien juist daarom ziet ZIZO de toekomst wel rooskleurig. "Mensen stellen steeds meer prijs op individuele aandacht en kwaliteit en dat heb ik voor ze." aldus Koen Beurskens, de oprichter van ZIZO. "Je ziet het ook in de middenstand: 'service' lijkt het toverwoord te zijn. Tijdens zeil- en vaarinstructie neem ik de mensen serieus, ik ga aandachtig in op wat en hoe ze willen en kunnen leren." Dit is een belangrijk uitgangspunt, want: "Voor hen is dat leuker en effectiever, maar voor mij ook.". Dit vleugje idealisme is typisch voor de nieuwe zeilschool.
Ook in de toekomst wil ZIZO blijven ontwikkelen in eerlijke en persoonsgerichte zeilaktiviteiten. Ideeën die nog uitgewerkt moeten worden, zijn bijvoorbeeld managementtrainingen, teambuilding, enneagramweekenden en persoonlijkheidstrainingen, alles op 't water.

Ook Heerenveen nu nautisch op de kaart
In april van dit jaar werd ZIZO-zeilen te Heerenveen opgericht. Met de komst van deze jonge onderneming benadrukt Heerenveen haar friese identiteit. Zelfs in hartje winter heeft de watersport zijn plaats gevonden in Heerenveen! Vooralsnog huurt ZIZO zeilschepen kriskras door Friesland, oa. om flexibel te zijn als het gaat om type schip en vaarwater. De Kerstvaart bijvoorbeeld, gaat over het IJsselmeer en start daarom vanuit Stavoren. De organisatie gaat vanuit de Leliestraat te Heerenveen.

Informatie
Wil je meer weten over de Kerstvaart voor Singles (waarschijnlijk is er nog plaats!) of over ZIZO in het algemeen, neem dan contact op met Koen Beurskens (0513-645207, zizozeilen@hotmail.com) of kijk op de website van ZIZO: www.ZIZO-zeilen.nl.



Ingezonden persbericht