Korps: Groningen, plaats: Diverse 25-12-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Eerste Kerstdag

Dagelijkse berichten

Groningen: gestolen auto aangetroffen; twee aanhoudingen Een surveillanceauto van de politie zag dinsdagnacht in het oosten van de stad een auto met drie personen erin rijden die als gestolen stond gesignaleerd. De wagen ging er met hoge snelheid vandoor en reed via de ringweg naar het zuiden van de stad. Op de Helperwestsingel stopte de auto en renden twee manen weg bij de auto. Een 33-jarige vrouw uit Groningen die achterbleef werd ter plaatse aangehouden. Na een zoektocht werd in een tuin een 31-jarige Stadjer achterhaald en aangehouden. De vrouw was in bezit van gebruikershoeveelheden dope. Beide verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Groningen: automobilist onder invloed op het ijs De politie werd dinsdagavond naar de Donderslaan gestuurd waar een 77-jarige automobilist uit Groningen van een pad was geraakt, een lantaarnpaal raakte en uiteindelijk op het ijs van de naastgelegen vijver gleed. De bestuurder blies een promillage van 1.2. De wagen werd weer op de weg gezet door een bergingsbedrijf. Een dagvaarding en een rijverbod zijn uitgereikt aan de Stadjer.

Glimmen: caravan van de A28 afgeraakt
Op de A28 ter hoogte van een benzinestation bij Glimmen raakte dinsdagmiddag een caravan die getrokken werd door een bestelbusje los. De caravan belandde op de kop in de naastgelegen sloot. Bij de crash kwamen er twee gasflessen tegen de vangrail aan te liggen waarbij er uit een gas vrij kwam. Het verkeer werd in verband met het explosiegevaar tijdelijk op de A28 stilgelegd. De brandweer heeft de gasfles afgesloten zodat de weg weer kon worden vrijgegeven. Een bergingsbedrijf takelde de zwaar beschadigde caravan uit de sloot. Een ondeugdelijke koppeling is waarschijnlijk de oorzaak geweest van het losraken. Er wordt nader onderzoek ingesteld.

Groningen: winkeldief moet nog zitten
Personeel van een supermarkt aan de Kerklaan betrapte dinsdagmiddag een 47-jaige Stadjer op het stelen van een pak vruchtensap. De man werd overgedragen aan de politie die proces-verbaal opmaakte. Verder bleek dat de man, die bij een eerdere veroordeling een werkstraf had gekregen nog geen enkele arbeid had verricht. Daardoor moest hij alsnog twintig dagen gaan zitten. Hij brengt de kerst in de cel door.

Groningen: overtreder weigert naam te geven
Een 24-jarige man uit Groningen kreeg dinsdagmiddag een bon voor het fietsen op het trottoir van de Korreweg. De man was het zeer oneens met het feit dat hij geen waarschuwing kreeg maar een bon. Hij weigerde vervolgens zijn naam op te geven. Ondanks het feit dat hij op de consequenties werd gewezen hield hij vol. De man werd vervolgens aangehouden en kon uiteindelijk het bureau verlaten met een geldboete van 103 euro voor het niet opgeven van zijn personalia en de bon voor het fietsen op de stoep.

Groningen: fietsendief ontkomt
De politie hield dinsdagmiddag een controle op het fietsen in het voetgangersgebied van de Herestraat. Een agent liet een fietsende man stoppen die er vervolgens hard fietsend vandoor ging. Na een korte achtervolging te voet wist de agent de fiets te pakken te krijgen. Hierbij viel hij zelf. Ook de fietsende man viel. Hij spurtte weg met achterlating van de fiets. Deze bleek bij inspectie begin december gestolen te zijn in Bedum. De rechtmatige eigenaresse krijgt haar fiets terug.

BERICHTEN REGIO KOMEN IN DE LOOP VD OCHTEND
Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (lokaal tarief)