Politie Twente


Persberichten Politie Twente van 25 december 2002

Ageeth Doldersum, sema 06-58210525



Aanhoudingen wegens poging doodslag cq zware mishandeling



02-104722
Hengelo, Marskant
Dinsdag 24 december omstreeks 21.10 uru
Een 38-jarige taxichauffeur uit Borne haalde vanaf een horecagelegenheid in Hengelo vier jongens op en reed met hen weg. De jongens gedroegen zich heel vervelend, waarop de taxichauffeur één van de jongens ter hoogte van het busstation in Hengelo vroeg de taxi te verlaten. Hij stapte uit. Ongeveer 50 meter verder gaven de drie andere mannen aan ook uit te willen stappen. De taxi stopte, waarna twee van de mannen uitstapten. De derde man, die zichtbaar onder invloed van alcohol verkeerde, bleef echter achter in de taxi zitten. Hij begon de taxichauffeur te slaan en nam hem met zijn arm in een wurggreep. De 38-jarige chauffeur zag kans al slingerend met de taxi weg te rijden richting het politiebureau. Daar kwam hij tegen een lichtmast tot stilstand, stapte uit en liep naar het politiebureau. Een 51-jarige taxichauffeur uit Enschede, die achter bovengenoemde taxi had aangereden en had gezien wat er gebeurd was, parkeerde zijn taxi voor de andere auto en stapte uit. Hij probeerde vervolgens de lastige klant, een 30-jarige man uit Calberlach, uit de taxi te trekken maar kreeg hierbij een schop in de richting van zijn hoofd. Toen hij probeerde de man vast te pakken, beet deze hem in zijn duim. Direct daarna lukte het de taxichauffeur de man uit de auto te sleuren. Nadat deze op de grond lag, gaf de 51-jarige hem een schop. Door getuigen werd gezien dat de 51-jarige taxichauffeur de man op zijn hoofd trapte. De 30-jarige man liep hierbij letsel aan zijn gebit op. Zowel de 30-jarige als de 51-jarige man werden vervolgens door de politie aangehouden. Zij zijn inmiddels beiden in verzekering gesteld en opgesloten. Nader onderzoek volgt.


Diefstal Bentheimer put
02-104011
Enschede, Bergweg
Tussen donderdag 19 en zondag 22 december
Bij een woning aan de Bergweg werd het slot van een hek geforceerd en vervolgens een grijze Bentheimer put gestolen. De put weegt 500 tot 600 kg, heeft een (buiten)diameter van 1,18 meter en is ongeveer 1 meter hoog. De put bestaat uit vier segmenten en heeft een waarde van enkele duizenden euro's. De bewoners waren niet aanwezig. Namens de 86-jarige eigenaar werd inmiddels aangifte gedaan.


Kerstboom ongezaagd
02-104362
Oldenzaal, Markt
Dinsdag 24 december omstreeks 02.40 uur
Door een medewerker van de gemeente Oldenzaal werd aangifte gedaan. Door een getuige werd gezien dat een man met een zaag de Markt opliep en de 10 meter hoge kerstboom omzaagde. De boom viel op de grond, waarbij een aantal strengen kerstverlichting vernield werd. Van de dader ontbreekt elk spoor. De boom is, weliswaar een meter korter, inmiddels weer opgezet.


Schuur afgebrand
02-104624
Holten, Heideweg
Dinsdag 24 december omstreeks 14.25 uur
In een schuur aan de Heideweg ontstond door nog onbekende oorzaak brand. In de schuur stonden een paar gasflessen, die door de brand ontploften. De brandweer kwam maar kon niet voorkomen dat de schuur geheel afbrandde. Voor de roldeur van de schuur stond een voertuig, die door de hitte van het vuur beschadigd werd.


Brand op zolder
02-104696
Wierden, De Aa
Dinsdag 24 december omstreeks 16.40 uur
Een dochter des huizes was op zolder op een (oude) computer aan het werk. Zij wilde even naar buiten om de hond uit te laten en liet de computer aanstaan. Haar moeder hoorde even later wat knappen, liep naar boven en zag dat de computer brandde. Er was sprake van een enorme rookontwikkeling. De vrouw belde 1-1-2 en verliet de woning. De brandweer kwam en bluste de brand. De materiële schade bleek beperkt, maar het hele huis liep rookschade op.