Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 25-12-2002 Persbericht 25 december 2002

Eindhoven: Man met vuurwapen aangehouden
Dinsdagmiddag rond 15.00 uur is in de Mendelssohnlaan een 26-jarige Eindhovenaar aangehouden. Tijdens een controle vonden agenten in de auto van de man een revolver met een tiental patronen. In zijn sokken verborg de man bovendien tien cachets met cocaïne. De Eindhovenaar is ingesloten.

Eindhoven: Verkeersongeval
Een 18-jarige bromfietser uit Eindhoven is dinsdagmiddag rond 15.30 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Artoislaan. Een 21-jarige Eindhovenaar die met zijn auto op de Artoislaan reed liet de bromfietser niet voor gaan toen hij links af sloeg om een oprit op te rijden. De bromfietser is met knieletsel naar het Máxima Medisch Centrum in Eindhoven gebracht.

Eindhoven: Winkeldieven
Dinsdagmiddag rond 16.00 uur zijn door beveiligingsbeambten van een warenhuis een 20-jarige en een 22-jarige Weertenaar aangehouden. De twee werden op heterdaad betrapt tijdens winkeldiefstal. Een van de mannen verzette zich tegen zijn aanhouding en duwde een beveiligingsbeambte door een ruit. De beambte raakte niet gewond. De andere man bedreigde de beambten met de dood. De twee zijn aan de politie overgedragen. Ze zijn ingesloten.

Eindhoven: Fietsendief aangehouden
Dinsdag rond 17.45 uur is op de Nieuwe Emmasingel een 34-jarige Eindhovenaar aangehouden. Getuigen zagen hem een fiets stelen bij de fietsenstalling aan de Emmastraat. Ze waarschuwden de politie. Agenten zagen de man nog juist een steeg inlopen met de fiets in zijn hand. De fiets is inbeslaggenomen en tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Dronken man veroorzaakt aanrijding
Dinsdagavond om 22.50 uur is op de Keizer Karel V Singel een 26-jarige inwoner van Budel Dorplein aangehouden. De man stond met zijn auto voor de verkeerslichten stil. Op nog onverklaarbare wijze reed hij achteruit tegen een auto die achter hem stilstond. De man bleek onder invloed van alcohol. Hij blies op het politiebureau ruim 0,9 promille. Bovendien bleek dat de man geen rijbewijs had en dat zijn auto niet verzekerd was. De auto is inbeslaggenomen en tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Brand in schoolgebouw
Dinsdagmiddag rond 15.50 uur brak brand uit in een schoolgebouw aan de Azalealaan in Helmond. Een plantenkas brandde volledig uit. De brand veroorzaakte lichte schade aan het schoolgebouw. De brandweer heeft het vuur gedoofd. De oorzaak is mogelijk brandstichting. De politie doet nader onderzoek.

Helmond: Poging inbraak
Dinsdagavond om 23.50 uur is in de Veestraat een 21-jarige Helmonder aangehouden. Getuigen zagen dat hij een grote winkelruit van een kledingwinkel probeerde te vernielen. Toen dat niet lukte vernielde hij een kleinere ruit. De man werd kort daarop door de politie aangehouden. Hij was onder invloed van alcohol. Hij is op het politiebureau ingesloten.

Helmond: Inbraak woning
Dinsdagavond tussen 18.00 en 24.0 uur is ingebroken in een woning aan het Theo Driessenhof in Helmond. De inbreker verwijderde een ruit, waarna hij naar binnen klom. Er is geld en een gouden ketting en gestolen.

Geldrop: Diefstal portemonnee
Dinsdagavond om 18.50 uur is op het politiebureau in Geldrop een 43-jarige Geldroppenaar aangehouden. De man wordt er van verdacht s middag rond 12.00 uur de portemonnee, met ongeveer 600 euro, van een 42-jarige Geldropse te hebben gestolen. Dat gebeurde op het postkantoor toen de vrouw bezig was met het uitschrijven van enkele rekeningen. Het feit werd door getuigen opgemerkt. Later werd de portemonnee, leeg, teruggebracht bij de vrouw. De man ontkende de diefstal. Hij is op het politiebureau ingesloten.

Valkenswaard: Inbraken in woningen
Dinsdagavond tussen 18.00 en 18.30 uur is ingebroken in een woning aan De Smelen in Valkenswaard. De dader kwam via de achtertuin en klom via een regenton op het platdak. Er werd een raam geforceerd. Enkele kamers zijn door de inbreker doorzocht maar hij vond niets van zijn gading.

Dinsdagavond tussen 19.30 en 22.30 uur heeft een insluiper kans gezien een woning binnen te dringen aan de Valkenierstraat. Vermoedelijk heeft de dief de voordeur uit het slot gekregen. De bewoners missen geld, sieraden en een gouden horloge.