Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 25-12-2002 Mediaberichten 25 december

45 bekeuringen voor snelheidsovertredingen

WEERT Bij twee verschillende snelheidscontroles op de Biest en de Roermondseweg zijn dinsdag 45 automobilisten bekeurd. De hoogste snelheid van de 1819 voorbijgangers is gemeten op de Biest: 79 km/u waar 50 km/u mag worden gereden.

Mishandeling fietsers

WEERT Een 13-jarige jongen uit Weert heeft aangifte gedaan van mishandeling door een onbekende automobilist. Dinsdagmiddag zat de knaap achterop de fiets van een 12-jarige jongen uit Rotterdam en reden ze over de Verstraetenweg. Een automobilist sprak hen aan over hen rijgedrag en kennelijk vond de man het antwoord dat hij van de jongens kreeg onjuist want hij stopte, stapte uit en greep de jongen uit Weert bij zijn keel, waarna hij hem op de grond smeet. Toen de jongen weer opstond werd hij nogmaals vastgepakt en tegen de auto van de man gegooid. Even later stapte de man in zijn auto en reed weg. Behalve verschillende pijnlijke plekken liep het slachtoffer ook schade aan zijn kleding op.

Bestuurder weggelopen na aanrijding

BLERICK Na een aanrijding gehad te hebben met een touringcar is woensdagmorgen de bestuurder van een bestelbusje te voet gevlucht. Volgens de chauffeur van de bus, een 57-jarige man uit Ridderkerk, reed hij over de rechterrijstrook van de A67 toen hij ter hoogte van de afslag naar Sevenum werd ingehaald door een bestelbusje. Daarbij botste dat busje tegen de voorkant van de bus, schoot daardoor tegen de betonnen middengeleider, waarna het busje uiteindelijk rechts in een sloot tot stilstand kwam. De bestuurder maakte zich uit de voeten. De politie is een onderzoekt gestart. Het busje is eigendom van een bedrijf uit Duivendrecht en waarschijnlijk gestolen.

Inbraak in een school

VENLO Woensdagmorgen bleek er ingebroken te zijn in een school aan de Hulsterweg. Daarbij is aanzienlijke schade onstaan omdat er verschillende deuren, bureaus en kasten zijn opengebroken. Vermoedelijk zijn er verschillende computers gestolen. Wat er precies weg is, kan pas na inventarisatie worden gezegd.