Politie Rotterdam-Rijnmond

Uitgave woensdag 25 december 2002

* KOOLMONOXIDE IN WONING; ZES MENSEN NAAR ZIEKENHUIS

VLAARDINGEN - Dinsdagavond omstreeks half tien liepen vijf bewoners en een bezoekster van een portiekwoning aan de Van Hogendorplaan, vermoedelijk door een niet goed functionerende gasinstallatie, koolmonoxidevergiftiging op. De slachtoffers, een echtpaar, drie kinderen en een buurvrouw, werden met ademhalingsproblemen door GGD-personeel overgebracht naar respectievelijk het Holyziekenhuis en het Vlietlandziekenhuis. In de woning werd een aanzienlijke hoeveelheid koolmonoxide gemeten, waarop brandweerpersoneel ook de omwonenden van de woning evacueerde. Nadat Eneco de gastoevoer afsloot en zowel de woning als het trappenhuis was gelucht, konden de omwonenden hun huis weer in.


* MAN MET SCHOTWOND IN HOOFD
Dinsdagavond omstreeks half acht werd bij het Claraziekenhuis aan de Olypiaweg een 35-jarige man uit Rotterdam met een schotwond in zijn hoofd binnengebracht. Twee nog onbekende mannen hadden het slachtoffer naar het ziekenhuis vervoerd, waarna het tweetal vervolgens wegreed. De Rotterdammer werd gestabiliseerd, waarna hij werd overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum. Zijn toestand is kritiek. De recherche van het district Feijenoord-Ridderster stelt een onderzoek in naar de achtergrond van deze zaak.


* VROUW GEKNEVELD IN WONING AANGETROFFEN
Politiepersoneel van het district Zuid ging dinsdagmiddag omstreeks kwart over drie, naar aanleiding van een melding, naar een woning aan de 3e Carnissestraat. Binnen trof ze een geknevelde 40-jarige vrouw uit Rotterdam aan. Twee onbekende mannen waren de woning binnengekomen en hadden de vrouw beroofd. Hierop knevelden ze de vrouw en gingen, met nog onbekende buit, er vandoor. De recherche van het district Zuid stelt een nader onderzoek in.


* TWEE VERDACHTEN STRAATROOF EN EEN MAN AANGEHOUDEN VOOR

GEWELDPLEGING EN BELEDIGING NA VECHTPARTIJ
Politiepersoneel van het district Feijenoord-Ridderster hield dinsdagavond omstreeks elf uur in de Ridderspoorstraat, naar aanleiding van een straatroof, twee mannen (17 en 20 jaar) uit Rotterdam aan. Een 17-jarige jongen uit Rotterdam werd aangehouden voor geweldpleging en belediging van politieambtenaren. Een 21-jarige Rotterdammer werd even tevoren op de Strevelseweg door de twee mannen beroofd van zijn schoudertas. Door een aantal omstanders werd de achtervolging ingezet op de berovers. Het tweetal vluchtte hierop een woning aan de Ridderspoorstraat in, waarna er bij de voordeur een vechtpartij ontstond tussen het tweetal en hun achtervolgers. De 21-jarige Rotterdammer (het slachtoffer van de beroving) werd in zijn voet gestoken. De inmiddels ter plaatse gekomen politiemensen scheidden de vechtenden. De twee straatrovers werden aangehouden alsmede een 17-jarige jongen, die twee geparkeerde auto's had beschadigd en politiemensen had beledigd. De drie verdachten werden overgebracht naar het politiebureau en ingesloten.


* ILLEGAAL VUURWERK IN WONING AANGETROFFEN

CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Politiepersoneel van het district Oost stelde dinsdagavond omstreeks half acht een onderzoek in een woning aan de Henri Laurensrade in. In een schuur bij het huis werd een vuurwerkrol (100.000 klapper), een doos met lichtseinen en rookpotten, die voor de scheepvaart worden gebruikt, aangetroffen. Het vuurwerk is in beslag genomen. Tegen de eigenaar wordt proces verbaal opgemaakt.

Middaguitgave dinsdag 24 december 2002

* TWEE MANNEN AANGEHOUDEN NA BEDREIGING BEVEILIGINGSMEDEWERKER

SUPERMARKT MET BIJL
Politiepersoneel van het district Zuid hield dinsdagmorgen kort voor half negen op de Molenvliet een 32-jarige Rotterdammer en een 36-jarige man uit Delft aan wegens diefstal uit een supermarkt en bedreiging van een beveiligingsmedewerker. Het tweetal had even tevoren in een supermarkt op de Spinozaweg twee kratten weggenomen bij de emballage en deze in de automaat gestopt. Het statiegeld werd vervolgens geïncasseerd bij de kassa. De beide mannen werden op straat aangesproken door een beveiligingsmedewerker van de supermarkt, die samen met twee andere personeelsleden hen achterna was gegaan. Daarbij werd de beveiligingsmedewerker door één van de mannen bedreigd met een bijl, waarna het tweetal wegliep en op de Molenvliet in een tram stapte. Politiemensen haalden hen uit de tram en brachten hen naar het bureau. Daar werden beiden voor nader onderzoek en verhoor ingesloten.


* VERDACHTE STEEKPARTIJ AANGEHOUDEN
(Zie ook persbericht van 24/12/2002, uitgave 1) Rechercheurs van het district Rotterdam-Centrum hielden dinsdagmorgen een achttienjarige Rotterdammer als verdachte van een steekpartij aan. Maandagavond kort na negen uur ontstond tussen de verdachte en een dertigjarige Rotterdammer in de Eendrachtsstraat een onenigheid in de relatiesfeer op straat. Daarbij werd de dertigjarige man met een mes in zijn schouder gestoken. Het slachtoffer werd door GGD-personeel naar het Erasmus Medisch Centrum vervoerd. De dinsdagmorgen aangehouden verdachte werd voor nader onderzoek en verhoor in verzekering gesteld.


* MAN DOOR KOOLMONOXYDEVERGIFTIGING OM HET LEVEN GEKOMEN

(Zie ook persbericht van 24/12/2002, uitgave 1) Sectie op het stoffelijk overschot van een 46-jarige Rotterdammer heeft dinsdagmiddag uitgewezen dat de man door koolmonoxydevergiftiging om het leven is gekomen. De Rotterdammer werd maandagavond rond kwart voor tien levenloos aangetroffen in een bootje op een werf aan de J.A. Lebbinklaan. Omdat een politiearts tijdens zijn onderzoek een misdrijf niet uitsloot werd tot de sectie overgegaan.

Dinsdagmiddag rond kwart voor één ontstond in een woning in de Oleanderstraat een echtelijke twist, waarbij een 28-jarige vrouw door haar 30-jarige echtgenoot met een mes een aantal malen in de borst werd gesneden. De vrouw vluchtte vervolgens het huis uit en alarmeerde de politie. De 30-jarige man werd aangehouden, verdacht van poging doodslag. Zijn echtgenote werd ter plaatse door GGD-personeel aan haar verwondingen behandeld. Het bij de steekpartij gebruikte mes werd in beslag genomen.