Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 25-12-2002 Dagelijkse nieuwsberichten
Stafdienst Communicatie, tel: 06 - 51 40 19 52

Aanhouding bedreiging en poging doodslag
LELYSTAD De politie kreeg dinsdagmiddag een melding binnen van een bedreiging in de stationsrestauratie. Een man zou een serveerster hebben laten struikelen en vervolgens een klap in het gezicht hebben gegeven. Een beveiligingsmedewerker, die de man verwijderde, werd bekogeld met een leeg bierflesje en bedreigd. Een uurtje later kwam een melding van een steekpartij in de Punter. Een man zou een 39-jarige Lelystedeling met een mes hebben gestoken. De Lelystedeling liep hierbij snijwonden op in zijn arm. Kort daarna deed een 68-jarige vrouw melding van poging doodslag. Een man had haar geprobeerd neer te steken. Haar jas was door het mes beschadigd. Aan de hand van de signalementen werd later die avond in de Punter een 29-jarige Lelystedeling aangehouden. De politie vermoedt dat hij verantwoordelijk kan worden gesteld voor deze drie zaken.

Aanhouding na bedreiging met vuurwapen
ALMERE Een Almeers echtpaar heeft dinsdagochtend aangifte gedaan van bedreiging met een vuurwapen. De 68-jarige Almeerder haalde op de Hogering een aantal autos in en zag opeens een auto met groot licht aan zijn bumper kleven. Hij ging naar rechts en werd toen afgesneden door diezelfde auto. Door alert reageren kon hij een aanrijding voorkomen. Bij de kruising met de Markerkant kwam hij voor de verkeerslichten naast de bewuste auto te staan. De Almeerder deed zijn raampje naar beneden om hem aan te spreken op zijn rijgedrag. De bestuurder deed ook zijn raampje naar beneden en richtte vervolgens een vuurwapen op het echtpaar. Vervolgens ging hij er snel vandoor. De vrouw van de 68-jarige had het kenteken genoteerd, waardoor de politie later die dag in Almere Buiten een 34-jarige Almeerder kon aanhouden. Bij huiszoeking zijn een groot aantal goederen in beslag genomen, zoals diverse vuurwapens, munitie, wapenstokken, mes, maar ook goederen die eigendom zijn van de politie, zoals handboeien, lasergun, munitie-etuis, zwaailichten en kleding. De man is voor nader onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Aanhouding na ruzie
LELYSTAD De politie heeft dinsdagmiddag op het Stadhuisplein een 16-jarige jongen uit Tilburg aangehouden. Hij en zijn vrienden hadden ruzie gekregen met een andere groep waarbij over en weer gescholden en geschopt zou zijn. De ruzie zou ontstaan zijn nadat hij een 14-jarig meisje uit Lelystad zou hebben betast. De Tilburger is voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Aanhouding mishandeling
ALMERE De politie heeft dinsdagnacht in Almere Buiten een 41-jarige Almeerder aangehouden voor zware mishandeling. Hij zou eerder die avond een 55-jarige Almeerse geslagen hebben. Ze waren bekenden van elkaar. Wat de aanleiding was, is nog niet bekend.

Belediging
ALMERE De politie heeft dinsdagnacht op de Grote Markt een 43-jarige man uit Purmerend aangehouden voor belediging van een politieambtenaar. De agenten waarschuwden de man dat het uitschelden van agenten niet getolereerd wordt. Toen hij door bleef gaan, is hij aangehouden. De man verzette zich bij aanhouding en is geboeid overgebracht naar het politiebureau. Een 22-jarige Almeerder, die zich wilde bemoeien met de aanhouding, werd weggestuurd zodat de agenten de ruimte kregen om veilig hun werk te kunnen doen. Toen hij hierop reageerde door de agenten uit te schelden is ook hij aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Processen-verbaal zijn opgemaakt.

Rijden onder invloed
LELYSTAD Een 49-jarige bromfietser uit Lelystad is dinsdagvond op de Zuigerplasdreef aangehouden voor rijden onder invloed. Hij was de politie opgevallen omdat zijn achterlicht kapot was. Bij controle bleek hij iets te diep in het glaasje gekeken te hebben. Op het politiebureau werd een promillage van ruim 1 promille vastgesteld. Hij is met een rijverbod van vier uur weer heengezonden. Proces-verbaal is opgemaakt.
ALMERE De politie heeft dinsdagnacht op de Spectrumdreef een 40-jarige automobilist uit Almere aangehouden voor rijden onder invloed. De agenten zagen dat de Almeerder heel langzaam reed en zeer krap de bocht nam. Op het politiebureau bleek hij een promillage te hebben van
1 promille. Hij is met een rijverbod van vier uur weer heengezonden. Proces-verbaal is opgemaakt.

Aanrijding
ALMERE Een 16-jarige fietsster is dinsdagmorgen gewond geraakt bij een aanrijding op de Verzetslaan. Een 46-jarige automobilist uit Almere had haar over het hoofd gezien en kon een botsing niet meer voorkomen. Het meisje is met onbekend letsel overgebracht naar het Flevoziekenhuis.