Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Emmen 25-12-2002
Persberichten van 1e Kerstdag 2002

Bert Peters verzorgt de persvoorlichting tot vrijdagmorgen a.s. 08.00 uur.

Telefoon 0592 361294 of 06 53 23 80 59

Explosie in woning

Emmen Op 1e Kerstdag vond omstreeks 12.00 uur een explosie plaats in een flatwoning aan de Zweelerbrink. De 23-jarige bewoner had, omdat de verlichting in de badkamer defect was, een brandende kaars op het planchet gezet. Hij heeft deze kaars laten branden en is weggegaan. Naast de kaars stond een spuitbusje deodorant en door verhitting van de kaars is deze geëxplodeerd Hierdoor werden binnendeuren uit de scharnieren gerukt en buitenramen gingen aan gruzelementen. In de woning werd een grote ravage aangericht. Tijdens de explosie waren geen personen of dieren in de woning.

Verkeersongeval

Rolde Op dinsdagavond reed een 35-jarige man uit Eext met zijn auto over de Grolloerstraat. Bij de rotonde met de Volmachtenlaan reed de man pardoes rechtdoor en kwam midden op de rotonde tot stilstand. De bestuurder werd voor onderzoek naar het WZA overgebracht. De auto raakte total loss.

Gestolen auto terecht

Emmen - De auto, die maandagavond gestolen werd vanaf een parkeerplaats bij de Doopsgezinde kerk aan de Oranjestraat in Assen, werd dinsdagavond door een agent onbeschadigd aangetroffen aan de Laan van het Kwekebos in Emmen. De 75-jarige eigenaar heeft de auto inmiddels opgehaald.

Diefstal ponys

Uffelte Een 55-jarige man uit Ruinerwold deed op 1e Kerstdag aangifte van diefstal van drie ponys die liepen in een weiland aan de Turvenenweg. Tussen maandagmorgen en 1e Kerstdag zijn de drie jonge dieren van ongeveer een half jaar weggenomen. Twee donkere dieren zijn vossen en er is een bonte merrie bij. Zij hebben een schofthoogte van ongeveer 1.25m.

Beurs van taxichauffeur gestolen

Assen Op 1e Kerstdag s-ochtends om ongeveer 04.00 uur reageerde een 29-jarige taxichauffeur uit Hoogeveen op twee wenkende jongens aan het Abel Tasmanplein. Toen een van hen voorin stapte graaide hij onmiddellijk de portemonnee van de chauffeur uit de middenconsole waarna beide jongens hard wegrenden. De chauffeur rende hen nog achterna maar raakte hen kwijt.

Signalement van de dader: donkere huidskleur, ongeveer 1.70 m. lang, droeg een donkere muts, droeg een driekwart donkere gewatteerde jas.

Signalement 2e jongen: lichtbruine huidskleur, droeg zwarte baseballpet en een kort donkerkleurig jack.
De chauffeur mist ongeveer 160 euro, zijn rijbewijs en een creditcard.

Gevaarlijke vernieling

De Kiel Op 1e Kerstdag reed s-morgens een vrouw aan de Tip weg met haar auto en na ongeveer 50 meter zakt de auto naar beneden. Dan blijkt dat het linkerachterwiel van de auto is. De wielmoeren waren van de auto weggenomen. Haar 31-jarige man deed aangifte.

Oplichter aangehouden

De 39-jarige man, die hotels en bedrijven in de paardenbranche oplichtte, onder andere in Drenthe is op dinsdagmiddag aangehouden door de politie van Boxel. Hij is ingesloten in het bureau van s-Hertogenbosch en zal door de politie gehoord worden.