Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 26-12-2002 Persbericht van donderdag 26 december 2002

Eindhoven:Motorrijder gewond bij verkeersongeval Een 19-jarige Eindhovenaar is woensdag om 15.50 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval op de kruising Diamantring en Dolomiet. De Eindhovenaar reed met zijn motor op de Diamantring en verleende geen voorrang aan een van rechts komende personenauto bestuurd door een 19-jarige man uit Eindhoven. De motorrijder liep schaafwonden en kneuzingen op en is naar het Catharina ziekenhuis gebracht.

Eindhoven: Oplichting
Woensdagmiddag rond 16.00 uur is in de Kosmoslaan een 18-jarige man aangehouden. Hij belde bij de woningen aan en gaf zich uit als bezorger van het Woensels Weekblad. Hij had zelfgemaakte nieuwjaarskaartjes bij zich. De man had al bijna 90 euro opgehaald. Op het politiebureau is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Eindhoven: Man na het pinnen beroofd
Een 24-jarige Eindhovenaar is donderdagmorgen rond 1.10 uur op de Barrierweg door twee mannen beroofd van zijn juist gepinde geld. Het slachtoffer had een klein geldbedrag gepind. Twee manen uit een groep van vier eiste het geld op. Daarna verdwenen ze in een lichtkeurige Mercedes.

Eindhoven: Onder invloed
Op de Insulindelaan is woensdag om 20.00 uur een 37-jarige Eindhovenaar aangehouden die onder invloed van alcohol met zijn auto reed. De man blies op het politiebureau 0,75 promille. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Van een 32-jarige Eindhoven is woensdagavond het rijbewijs ingevorderd. De man was rond 21.15 uur met zijn auto op het Insulindeplein achterop gereden bij een andere auto. Hij had alcohol gedronken. De man weigerde een blaastest. Tegen hem wordt bovendien proces-verbaal opgemaakt.

Woensdagavond rond 22.00 uur veroorzaakte een 24-jarige Eindhovenaar op de Insulindelaan een aanrijding. Ook hij reed achterop bij een andere auto. De bestuurder had gedronken en blies tijdens een ademtest 0,85 promille. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Dronken inbreker
Woensdag rond 9.30 uur is in een restaurant aan de Lardinoisstraat een 26-jarige inwoner van Veldhoven aangehouden. Bij het restaurant was een ruit vernield. Toen agenten binnen in het restaurant polshoogte namen vonden ze achter een tafeltje een slapende man. In zijn handen had hij twee flessen drank. Hij had een rugzak bij zich die helemaal gevuld was met flessen drank. De drank was afkomstig van het restaurant. Nadat de man gewekt was werd hij overgebracht naar het politiebureau. Daar kon hij eerst zijn roes gaan uitslapen. Daarna zal hij nader aan de tand gevoeld gaan worden over de inbraak.

Eindhoven: Kind gewond na verkeersongeval
Een 12-jarige meisje uit s Gravenhage is donderdagmorgen rond 10.30 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval op knooppunt Leenderheide in Eindhoven. Ze zat in de auto bij een 37-jarige man uit Waalwijk. De bestuurder kwam uit de richting Weert en wilde verder via de A-2. Na de rotonde wilde hij de A-2 weer op maar raakte daar in de slip. De auto kwam tegen een lantaarnpaal terecht. Het kind werd daardoor uit de auto geslingerd. Ze is met vermoedelijk een hersenschudding naar het Máxima Medisch Centrum in Veldhoven gebracht. Daar mocht zijn na behandeling weer naar huis.

Helmond: Man met mes gestoken
De politie heeft woensdagavond om 20.55 uur op het Binnendoor in Helmond een 24-jarige inwoner van die stad aangehouden. Hij wordt er van verdacht een 23-jarige stadsgenoot met een mes te hebben gestoken. Dat gebeurde rond 18.30 uur tijdens een ruzie voor een ontmoetingscentrum aan de Molenstraat in Helmond. De aanleiding en toedracht van die ruzie zijn bij de politie nog niet bekend. Er waren meerdere mannen bij betrokken. De dader gebruikte tijdens de ruzie ook pepperspray. Het slachtoffer liep een steekwond op in zijn rug. Hij is in het Elkerliek ziekenhuis geholpen. Na behandeling kon hij naar huis. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Helmond: Inbreker overlopen
Woensdagmiddag rond 17.00 uur werd ingebroken in een woning aan het Distelveld in Helmond. Bij thuiskomst zag de bewoner iemand zijn woning uitrennen. De dief had de voordeur uit het slot weten te krijgen. De bewoner mist sieraden, ongeveer 50 videobanden en twee leren jassen.

Mierlo: Brand
Woensdag rond 16.00 uur brak brand uit in de TV toren aan de Torenweg in Mierlo. De brand ontstond in een stroomaggregaat op de 3e verdieping. De brand was snel onder controle. De brandweer heeft de rook verwijderd op de 3e etage. Buiten het aggregaat was er geen zichtbare schade.

Deurne: Inbraak woning
Woensdag tussen 15.15 en 20.00 uur is ingebroken in een woning aan Het Hofke in Deurne. Aan de achterkant van de woning werd een raam opengebroken. De televisie werd door de dader buiten op het gras gezet vermoedelijk om deze later mee te nemen. De bewoners missen tot nu geen andere spullen.

Eersel: Inbraak
Woensdag tussen 3.00 en 22.30 uur is ingebroken in een horecazaak aan het Hint in Eersel. Een bovenlicht werd geforceerd. Ook probeerden de daders verschillende deuren open te breken maar dat lukte niet. De daders hebben een nog onbekend aantal sigaretten en shag buit gemaakt.

Best: Naakte inbreker in woning
Donderdagmorgen om 7.00 uur is in een woning aan de Broekstraat in Best een 17-jarige jongen aangehouden. Politieagenten, die gewaarschuwd waren vanwege een inbraak in de woning, troffen de man naakt aan onder de trap van de woning. De bewoner was wakker geworden van het gerommel van de inbreker. Die had onder meer een ruit vernield om binnen te komen. De bewoner belde de politie. Agenten troffen in de woning de naakte man aan. De kleding van de inbreker lag iets verderop bij een sloot. De inbreker vertelde dat hij na een avondje stappen dronken naar huis was gegaan. Onderweg naar huis viel hij in een sloot. Hij ontdeed zich van zijn kleding en dacht vervolgens zijn eigen woning in te gaan. De man is voorlopig ter ontnuchtering ingesloten op het politiebureau.

Someren: Inbraak woning
Tussen woensdagmiddag 16.00 en donderdagmorgen 0.30 uur is ingebroken in een woning aan de Boerenkamplaan in Someren. De dader forceerde de achterdeur. Er zijn twee gsms en een spiegelreflexcamera gestolen.

Wintelre: Drugs
Donderdagmorgen om 1.15 uur zijn in een horecazaak aan de Willibrordusstraat een 17-jarige en een 22-jarige Eindhovenaar aangehouden. Het duo wordt verdacht van de handel in drugs. De 17-jarige had 18 XTC pillen en twee buisjes GHB bij zich. De andere man had drie busjes GHB en 8 XTC pillen bij zich. De twee zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Son: Gestolen auto
Donderdagmorgen om 10.20 uur is op de Bestseweg in Son een 30-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De man werd door agenten aangetroffen in een auto die een dag eerder was gestolen in Eindhoven. De auto stond vlakbij een gebouw van een scoutingclub. Daar was geprobeerd in te breken. De 30-jarige man is voor verder onderzoek op het politiebureau ingesloten.