Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Tilburg, 26 december 2002

Berichten 1e en 2e Kerstdag

TEAM GILZE EN RIJEN

Met drank op tegen vangrail Gilze- Vond op dinsdagavond 24 dec een eenzijdig ongeval plaats op de Rijksweg A 58 onder Gilze. Een 51 jarige inwoner uit Eindhoven was met zijn auto tegen de vangrail in de middenberm gebotst. De bestuurder werd met verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Omdat het sterke vermoeden bestond dat de man had gedronken werd een bloedproef afgenomen en werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Dronken bestuurder
Gilze - Op woensdagnacht werd op de Lijndonk een 40 jarige man uit Gilze in zijn personenauto gecontroleerd. Hij bleek onder invloed van alcohol te zijn en blies 1, 3 promille. De man zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 6 uur opgelegd.

Belediging van agenten
Werd op de Dongenseweg te Rijen tijdens de kerstnacht een 29 jarige inwoner uit die plaats aangehouden omdat hij beledigende opmerkingen had geschreeuwd tegen de dienstdoende agenten. De Rijenaar kon geen reden op geven voor zijn gedrag. Hij werd met een proces-verbaal naar huis gestuurd.

Inbraken in woningen
Rijen- In de kerstnacht werd in 5 woningen in Rijen ingebroken en bleef het bij een zesde woning bij een poging. In alle gevallen kwam men waarschijnlijk binnen via de zogenaamde hengelmethode. In de De Wittstraat verdwenen uit een woning een mobiele telefoon en portemonees met geld. De lege portemonees vond men later buiten terug.

Twee woningen in het Hof van Rassegem waren het doelwit van de inbrekers. Hier verdwenen telefoons, geld en betaalpasjes. Ook in de van Hogendorpstraat missen de bewoners na ongewenst bezoek geld. Dat was met de portemonees gestolen, maar die zijn later buiten leeg teruggevonden.
De bewoners van een woning aan Schimmelpenninckstraat missen na een inbraak hun auto. De inbrekers namen uit de woning de autosleutels mee en gingen er met een grijze Citroen Xantia (81-JB-XX) vandoor. Bij een woning in de Polanenhof bleef het bij een poging. Hier probeerde men door een achterdeur open te breken binnen te komen.

TEAM GEERTRUIDENBERG-DRIMMELEN

Dronken jongelui maken amok
Raamsdonksveer- De eigenaar van een eetgelegenheid aan de Keizersdijk in Raamsdonksveer kreeg het in de kerstnacht rond 01.30 uur aan de stok met een groep dronken jongelui. Eerst onstond er in de zaak ruzie tussen de jongeren zelf en keerden die zich later tegen de eigenaar toen die probeerde de zaak te sussen. Eerst vielen er binnen en later buiten de zaak enkele klappen. Ook werd de auto van de eigenaar beschadigd. Hij deed aangifte bij de politie die de zaak verder onderzoekt.

Inbraak in woningen
Geertruidenberg - Op eerste kerstdag tussen 14.00 en 24.00 uur is er in Made op De Moken in een woning en in Terheijden in twee woningen aan de Zeggelaan ingebroken. De daders verschaften zich de toegang door het openbreken van de bovenlichten. Uit de woningen namen zij diverse goederen mee.

TEAM OOSTERHOUT

Gewapende overval op benzinestation

Oosterhout- Op Kerstavond vond rond 19.30 uur een gewapende overval plaats op een benzinestation aan de Fazantstraat. Een medewerker van het benzinestation werd door onbekende man met een vuistvuurwapen bedreigd en gedwongen om de kassa te openen. Door de overvaller werd een greep uit de kassa gedaan waarna die er met een onbekende hoeveelheid eurobiljetten vandoor ging. De dader verdween op een fiets en is nog spoorloos. Buurtonderzoek heeft nog niets opgeleverd.

Aangehouden voor diefstal vanaf boot

Oosterhout- Werd een 28-jarige man, z.v.w.o.v.p. aangehouden i.v.m. diefstal uit een boot in de jachthaven aan de Korenbocht. Van de boot was een slot geforceerd. Ontvreemd waren een aantal levensmiddelen. Na verhoor is de verdachte heengezonden.

Inbraken in woningen op eerste kerstdag

Oosterhout - Op 25 december is er tussen 14.00 en 24.00 uur ingebroken in woningen aan de Hoogstraat, Loevesteinlaan en Remy van Haanenstraat. De daders verschaften zich de toegang door het forceren van ramen en bovenlichten. Uit de woningen werden diverse goederen weggenomen.

Vrouw rijdt tegen boom
Oosterhout - Op eerste kerstdag reed een 60 jarige vrouw uit Geertruidenberg met haar personenauto tegen een boom. Het ongeluk gebeurde op de Oude Veerseweg waar de vrouw door onbekende oorzaak de macht over het stuur van haar auto verloor. Ze kwam daarbij in de berm en aan de linkerkant van de weg tegen een boom tot stilstand. De vrouw raakte gewond aan haar hoofd en werd voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis in Oosterhout. Haar auto was total loss.

TEAM LOON OP ZAND

Te veel vuurwerk in huis Kaatsheuvel - Op 23 december werd een controle gehouden i.v.m. de opslag van vuurwerk.Bij een van de bedrijven werd te veel vuurwerk aangetroffen. Het vuurwerk 95 kg, dat te veel in opslag was, werd inbeslaggenomen. Tegen de eigenaar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Inbraak woning
Kaatsheuvel- Op woensdag 25 december is er ingebroken in een woning aan de Zijpe te Kaatsheuvel. Op de eerste verdieping werd een raam opengebroken waarna men er met o.a. geld en cds vandoor ging.

TEAM WAALWIJK

Diefstal uit auto
Sprang-Capelle- Uit een op de Willem Alexanderstraat geparkeerde auto zijn tussen 20 en 23 december een radio cd speler met 15 cds gestolen.

Winkeldief aangehouden
Waalwijk- Werd op 24 december een 22 jarige man uit Rotterdam aangehouden. Bij een sportzaak aan de Grotestraat te Waalwijk had hij samen met een nog onbekende jongen twee jassen gestolen en in een prepareerde tas gedaan. Toen de twee met de tas naar buiten liepen kon winkelpersoneel de Rotterdammer in de kaar grijpen. De andere wist te ontkomen.
De jassen werden teruggegeven en de verdachte werd na verhoor heengezonden met een dagvaarding om zich later voor de rechter te verantwoorden.

Teams Dongen en Altena geen bijzonderheden

Bron: Jan Clarijs