Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 27-12-2002 Mediaberichten 27 december (11.00 uur)

34 dronken bestuurders

LIMBURG-NOORD - De politie Limburg-Noord heeft in de afgelopen week 33 automobilisten betrapt die met drank op achter het stuur zaten en een dronken bromfietser. De dronken bestuurders zijn betrapt bij controles in Roermond, Gennep, Blerick, Horn, Weert, Nederweert, Molenhoek, Baexem, Panningen, Roggel, Leveroy, Venlo, Linne , Herten en Buggenum.

Een 45-jarige automobilist uit Venlo was zo dronken dat hij meende met kapotte banden om zijn wielen toch te kunnen rijden. In de nacht van donderdag op vrijdag reed de man eerst een band kapot op een zogenoemde varkensrug op de A67, en wat later tegen een vluchtheuvel op de Weselseweg. Beide linkerbanden waren compleet vernield, terwijl de man toch met zijn auto reed. Hij kreeg behalve een bekeuring een rijverbod voor 10 uur.

In dezelfde nacht reed een 22-jarige man uit Venray met een geleende auto in een beek op het Knikkerdorp in Well. De man heeft geen rijbewijs en toen hij zijn telefoon wilde pakken verloor hij de macht over het stuur en belandde ondersteboven in het water. Na een korte behandeling in het ziekenhuis maakte de politie proces-verbaal op. En kreeg de man een rijverbod voor 5 uur.

Van een 38-jarige man uit Kleve, die in Gennep werd betrapt, moest een bloedproef worden genomen. Hij kreeg een rijverbod voor 12 uur en moest zijn rijbewijs inleveren. Ook van een 43-jarige bromfietser uit Venlo moest een bloedproef worden genomen. Hij kreeg een rijverbod van 6 uur.

Op de Napoleonsweg in Horn en de Wiekendreef en de Roermondseweg in Weert zijn bij een alcoholcontrole vier dronken bestuurders betrapt. Bij de controles zijn 350 bestuurders gecontroleerd. Het Verkeershandhavingsteam heeft bij een alcoholcontrole op de Roermondseweg en de Maaseikerweg in Weert vier dronken bestuurders betrapt. Bij de controle zijn in totaal 288 blaastesten afgenomen.

De dronken bestuurders kregen allemaal een proces-verbaal én rijverboden voor de duur variërend van 3 tot 12 uur. De politie blijft voortdurend aandacht schenken aan alcoholgebruik onder verkeersdeelnemers.

6 arrestaties en 480 gram drugs in beslaggenomen

VENLO Bij de integrale aanpak van drugsoverlast zijn afgelopen week 6 verdachten gearresteerd en is 480 gram aan drugs in beslaggenomen.

De grootste vangst was van een 20-jarige man uit Blerick en een 24-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Het tweetal reed op een brommer toen de politie hen controleerde. Daarbij gaf de 24-jarige verdachte een zak mee aan de 20-jarige man met de opdracht daarmee weg te lopen. Hij werd uiteraard toch gecontroleerd en daarbij kwam een plak hashish te voorschijn van 274 gram.

Een 39-jarige man uit Venlo probeerde op de fiets aan de politie te ontkomen. Dat lukte niet. De man had in totaal 24 kleine zakjes met hashish en marihuana bij zich met een totaal gewicht van ruim 160 gram.

Verder zijn een 23-jarige man uit Blerick en een 25-jarige man uit Venlo aangehouden die duidelijk aan het runnen waren. Een van hen had 24 gram hashish bij zich. To slot is een 22-jarige man uit Leverkussen opgepakt die even tevoren 5 gram marihuana gekocht had.