Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

vrijdag 27 december 2002

Horecatoezicht uitgaanscentrum

BREDA: De politie heeft vannacht tijdens het horecatoezicht drie aanhoudingen verricht. Een verdachte werd aangehouden vanwege het verstoren van de openbare orde. Twee aanhoudingen waren het gevolg van wildplassen en het aansluitend daarop weigeren van het opgeven van de juiste personalia. Toch spreekt de politie van een rustige nacht, met veel uitgaanders en weinig incidenten.

De politie heeft vannacht omstreeks 00.10 uur op de Havermarkt een 29-jarige Oosterhouter aangehouden. De man was door een portier van een café de toegang geweigerd vanwege zijn vervelende gedrag. Ondanks de aanwezigheid van de agenten bleef de man proberen het café binnen te komen. Ook na herhaalde vordering wilde hij zich niet verwijderen. Hierop hebben de agenten hem aangehouden waarbij de man zich verzette. Een 33-jarige man uit Hendrik Ido Ambacht stond omstreeks 02.30 uur te urineren tegen de gevel van een gebouw aan de Vismarktstraat. Hij gaf bovendien een valse naam op en werd daarom aangehouden. Ook een 19-jarige Bredanaar werd een uur later aangehouden op de Korte Brugstraat vanwege wildplassen` De verdachte gaf pas op het bureau zijn personalia op Ook drie andere uitgaanders kregen een bekeuring ter zake wild plassen, zij werden niet aangehouden.

Binnenbrand

ETTEN-LEUR: Vannacht heeft omstreeks 04.30 uur een brand gewoed in een woning aan de Bruininkhuizen. Ter plaatse heeft de brandweer de brand geblust. De brand bleek te zijn ontstaan in de keuken, vermoedelijk door kortsluiting in een elektrisch apparaat. De gehele woning stond onder de rook. Salvage kwam ter plaatse namens de verzekeringsmaatschappij

Politie houdt verwarde man aan op het station

BREDA: Gistermorgen heeft de politie op het station een verwarde 29-jarige Rotterdammer aangehouden. De man was door NS-personeel uit de trein gezet omdat hij reizigers lastig viel. Ook op het station zette hij dit gedrag door. De man liep over de rails van het ene naar het andere perron en sloeg met gebalde vuisten tegen ramen, deuren en dienstregelingborden Tevens maakte hij slaande en schoppende bewegingen in de richting van personeel en reizigers. De man is aangehouden. Een psychiater van de crisisdienst is aan het bureau gekomen die de man met diens instemming heeft kunnen plaatsen in een instelling.

Man aangehouden voor openstaande geldboete

BREDA: Op 2e kerstdag zagen agenten omstreeks 00.30 uur een hen ambtshalve bekende man lopen over de Markendaalseweg, het betrof een 36-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Bij controle van zijn gegevens bleek dat hij in het opsporingsregister stond voor een nog openstaande geldboete van 640 euro of 25 dagen hechtenis. Daar de man geen geld had, hem in het cellencomplex aan de Mijkenbroek onder gebracht.

Inbraken in bedrijven en woningen

BREDA: Bij een bedrijf aan de Terheijdensweg is gisteren ingebroken. Men heeft een stoeptegel door een ruit gegooid. Men heeft in de receptieruimte een kassalade open gebroken en een computer gestolen.

TETERINGEN: Bij een bedrijf in Teteringen is 1e kerstdag ontdekt dat er die nacht was ingebroken. Men heeft met hak- en breekwerktuigen een stalen toegangsdeur open gebroken. Uit de opslagcontainer is een aantal vuurwerkpakketten gestolen. Een medewerker van de Unit Forensisch Technisch Onderzoek heeft een sporenonderzoek ingesteld.

ULVENHOUT: Gisteravond is een inbraak ontdekt in een woning aan de Mouterijstraat. De dieven hebben het keukenraam middels een breekvoorwerp verbroken. De omvang van de buit is nog niet bekend. Ook in een woning aan de Nieuwe Beekhoek is ingebroken. Aan de achterzijde van het pand werd een raam ingeslagen. Er is onder andere een mobiele telefoon gestolen.

ETTEN-LEUR: Bij een bedrijf aan de Penningweg werd op 1e kerstdag een inbraak ontdekt. Men heet met een steen een grote ruit aan de voorzijde van het pand ingegooid. Men heeft een laptop, een computer en een organizer gestolen.

KLUNDERT: Een benzinepomp aan de Rijksweg A-17 werd 1e kerstdag ook bezocht door inbrekers. De voorpui van het tankstation was geheel uit het kozijn gewrongen.. De winkelruimte lag vol glassplinters van de glazen pui. Men heeft kennelijk getracht de glazen deur van de kassaruimte te forceren. Niet duidelijk is of er goederen gestolen zijn.

Bron: Willem van Hooijdonk