Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 27-12-2002 Mediaberichten 27 december (15.00 uur)

Vechtersbaas aangehouden

VENRAY De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 33-jarige man uit Venray aangehouden op verdenking van mishandeling van een 22-jarige man uit Nijmegen. De twee troffen elkaar in een café aan de Kempweg. Zonder enige aanleiding gaf de verdachte de ander een kopstoot. Volgens de verdachte stapte hij naast zijn barkruk waardoor hij min of meer viel en daarbij mogelijk iemand geraakt heeft. De zaak is via snelrecht afgedaan.

Man zakt door het dak

VENLO - Een 37-jarige man uit Blerick is in de nacht van donderdag op vrijdag gewond geraakt toen hij door een golfplaten dak van een loods aan de Eindhovenseweg zakte. Buurtbewoners hoorden midden in de nacht hulpgeroep en waarschuwden de politie. Die trof in de loods behalve een fors gat in het dak ook een plas bloed aan. Het bloedspoor was te volgen tot een adres in Blerick. Een kort onderzoek leerde dat de bewoner in het ziekenhuis was om zijn verwondingen te laten behandelen. Hij is daar door de politie aangehouden op verdenking van inbraak. De man zelf vertelde dat hij gevlucht was. Na een avondje stappen was hij met een onbekende man meegegaan. In een woning aan de Einhovenseweg kreeg de man het toch wel erg benauwd. Bang dat hij beroofd of mishandeld zou worden vluchtte hij via een plat dak waar hij prompt doorheen zakte. Hij liep daarbij verwondingen op aan zijn been die in het ziekenhuis zijn gehecht. Omdat op zijn hulpgeroep niet (snel) iemand reageerde, klauterde de man op eigen kracht uit de loods, liep naar huis en liet zich door een vriend naar het ziekenhuis brengen. Na verhoor is de man weer in vrijheid gesteld.

Etalagekraak

HORST Met een putdeksel is in de nacht van donderdag op vrijdag de etalage gekraakt van een fotozaak aan de Steenstraat. Daarbij zijn verschillende fototoestellen gestolen. Wat daarvan de waarde is, is nog niet bekend.

Gereedschapdief aangehouden

ROERMOND De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 30-jarige man uit Reuver aangehouden op verdenking van inbraken in bestelautos in Vorden. Daarbij werd een forse hoeveelheid gereedschap gestolen. Getuigen noteerden het kenteken van een verdachte auto en gaven dat door aan de politie in Apeldoorn. Die op haar beurt weer de politie Limburg-Noord informeerde. Waarna de man in Roermond kon worden aangehouden, Het gestolen gereedschap lag in het bestelbusje. De man, zijn auto en de buit zijn overgedragen aan de politie Noord- en Oost-Gelderland.