Nieuwsbericht

vrijdag, 27 december 2002, 15.45 uur

NOORD-KENNEMERLAND

Aanrijding met letsel
Alkmaar, donderdag 26 december 2002.
Op donderdagavond omstreeks 22.25 uur vond er op de Vondelstraat in Alkmaar een aanrijding plaats waarbij zes personen gewond raakten. Een 23-jarige Alkmaarder reed in een personenauto over de Vondelstraat. Hij kwam vanuit de richting Centrum. Door onbekende oorzaak raakte hij de macht over het stuur kwijt, reed door de middenberm en botste op de andere weghelft tegen twee personenauto's aan die vanuit de richting Kooimeer aan kwamen rijden.
In de auto van de Alkmaarder zaten een 23-jarige man uit Heerhugowaard en een 27-jarige Alkmaarder. Zij zaten bekneld in de auto en moesten door de brandweer worden bevrijd. Zij moesten in het Medisch Centrum Alkmaar op de Intensive Care worden opgenomen. Zij verkeren niet (meer) in levensgevaar. Een van de tegenliggers betrof een 62-jarige man. In zijn auto zaten tevens een 65-jarige man en twee vrouwen (58 en 62 jaar oud). Allen waren afkomstig uit Alkmaar. Zij raakten allen gewond en werden voor behandeling overgebracht naar het MCA. In de auto van de tweede tegenligger zaten een 61-jarige Alkmaarse bestuurder, een 59-jarige vrouw uit Alkmaar, een 34 jarige man en een 33-jarige vrouw, beiden afkomstig uit Hoorn. Hij hadden tevens een baby in een reiswieg bij zich. In deze auto raakte niemand gewond. Van de 23-jarige Alkmaarder werd een bloedproef afgenomen in verband met mogelijk drugsgebruik. Het bloedmonster zal worden onderzocht door het Forensisch Instituut in Rijswijk.

Aanrijding met drank
Alkmaar, vrijdag 27 december 2002.
Op vrijdagmorgen omstreeks 00.30 uur werd een 42-jarige man uit Heiloo gecontroleerd op het gebruik van alcohol nadat hij in een personenauto een eenzijdig ongeval had gehad op de Kanaalkade te Alkmaar. Hij was de macht over het stuur verloren en tegen een lantarenpaal aangereden. Bij controle bleek hij 545 ugl alcohol in zijn adem te hebben. Dat is tweeëneenhalf maal het wettelijk toegestane maximum van 220 ugl (microgram alcohol per liter uitgeademde lucht). Hij kreeg een proces-verbaal.

Aanhoudingen na vernielingen
Heerhugowaard, vrijdag 27 december 2002.
Op vrijdagmorgen omstreeks 04.00 uur kwamen er meldingen binnen dat jongeren auto's aan het vernielen waren op het Burgplantsoen, de Moerbeekweg en de Schaapskuimeer in Heerhugowaard. De politie trof ter plaats twee jongens aan van 14 en 15 jaar en afkomstig uit Heerhugowaard. Beiden jongens werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar zij werden ingesloten.

Diefstal uit bedrijf
Heerhugowaard, vrijdag 27 december 2002.
In de nacht van donderdag op vrijdag werd tussen 17.00 en 09.05 uur ingebroken in een winkel aan het Raadhuisplein in Heerhugowaard. De daders vernielden een etalageruit en namen voor ongeveer 1250 euro aan bromfietsonderdelen weg. De schade aan het pand bedraagt 500 euro. Alkmaar, vrijdag 27 december 2002.
Tussen dinsdag 20.00 uur en vrijdag 10.00 uur werd er ingebroken in een snackbar aan de Gedempte Nieuwesloot in Alkmaar. De daders kwamen binnen door een raam van het magazijn te vernielen. Uit het bedrijf werd een kluisje ontvreemd. In het kluisje zat een geldbedrag. Alkmaar, vrijdag 27 december 2002.
Op vrijdagmorgen, tussen 02.30 en 08.00 uur werd er ingebroken in het horecagedeelte van theater de Vest aan het Canadaplein in Alkmaar. De daders kwamen binnen door aan de zijde van de Paternosterstraat een raam te vernielen. Ook hier werd een kluisje met geld ontvreemd. Het kluisje werd vermoedelijk et een koevoet van de muur gebroken.

NOORDKOP

Inbraak in woning
Den Helder, donderdag 26 december 20902.
Tussen zondag 22 december omstreeks 14.00 uur en donderdag 19.00 uur werd er ingebroken in een woning aan de 2e Vroonstraat in Den Helder. Onbekend is nog hoe de daders zijn binnengekomen. Er werd geen braakschade aangetroffen. Uit de woning werd een grote hoeveelheid goederen ontvreemd waaronder geluids-, computer- en beeldapparatuur.

Diefstal uit auto's
Warmenhuizen, donderdag 26 december 2002.
In de nacht van woensdag op donderdag werden in Warmenhuizen vier auto's opengebroken. Dit gebeurde op de Beuninge, Schelphoek-Noord, Pastoorsgroet en Engelakker. Uit de auto's werden voornamelijk CD's en stereo-apparatuur ontvreemd. De daders kwamen in de auto's door de portiersloten te forceren.

WESTFRIESLAND

Beroving
Hoorn, donderdag 26 december 2002.
Op donderdagavond omstreeks 22.30 uur liep een 40-jarige man uit Arnhem op het Betje Wolffplein te Hoorn. Toen hij aan enkele mannen vroeg hoe hij bij het Centraal Station (NS) kwam, werd hij onder een tunneltje door gestuurd. Toen hij het tunneltje inliep werd hij door de drie mannen beetgepakt en van zijn GSM en zijn portemonnee beroofd. Vervolgens werd hij op de grond geduwd en maakten de mannen zich uit de voeten.

Aanhouding na mishandeling
Medemblik, vrijdag 27 december 2002.
Op vrijdagmorgen omstreeks 03.00 uur werd een 20-jarige Medemblikker aangehouden in verband met mishandeling van een portier op de Nieuwstraat in Medemblik. De portier, een 23-jarige man, stond voor een café met wat jongens te praten toen hij plotseling door de verdachte werd geschopt. De portier kwam hierdoor ten val. De verdachte werd voor verhoor overgebracht naar het politiebureau te Hoorn.

Aanhoudingen naar aanleiding van brandstichting Opperdoes, woensdag 25 december 2002.
Op woensdagmorgen omstreeks 02.10 uur bleek er op de kruising van het Oosteinde en de Oude Stiek te Opperdoes een stapel oude pallets en een caravan in brand te zijn gestoken. De gewaarschuwde politie trof ter plaatse niemand meer aan, maar de brand leverde wel gevaar op voor nabij geparkeerd staande auto's. De brandweer van Noorder-Koggenland kwam ter plaatse om de brand te blussen. Omwonenden gaven aan dat een groep van 10 tot 15 jongeren verantwoordelijk waren voor de brand. Na onderzoek werden in een schuur bij een woning aan het Oosteinde twee Opperdoeser mannen van 18 en 23 jaar oud aangehouden. Zij zijn ingesloten in het politiebureau en inmiddels in verzekering gesteld. De politie verwacht de komende dagen nog meer aanhoudingen te kunnen verrichten in deze zaak.