Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 27-12-2002
Persberichten vrijdagmiddag 27 december 2002 Ernest Zinsmeyer 06 22662875

Perspiket tot zaterdagavond

Ongeval met letsel
FLUITENBERG Vrijdagochtend tegen 10.00 uur is een 29-jarige vrouw uit deze plaats gewond geraakt bij een aanrijding met een andere auto. Ze reed vanuit een uitrit de Gijsselterweg op, en zag een daar rijdende bestelauto over het hoofd. Deze werd bestuurd door een 46-jarige plaatsgenote. De vrouw kwam na de botsing met haar auto in de sloot terecht. Ze is met rugklachten naar het Bethesdaziekenhuis gebracht.

Aanvulling persbericht dodelijk ongeval vrijdagochtend EMMEN Bij het ongeval op de N34 is een 26-jarige man uit Emmen om het leven gekomen. De man reed in zijn personenauto over de N34 vanuit de richting Groningen. Ter hoogte van het viaduct over het Oranjekanaal reed hij, zonder koplampen, op de linker weghelft. Daar botste hij frontaal tegen een tegemoetkomende vrachtautocombinatie, bestuurd door een 34-jarige man uit Silvolde. Achter de vrachtauto reed een personenauto, bestuurd door een 22-jarige man uit Erm. Deze botste achter op de vrachtauto. Hij is met diverse verwondingen overgebracht naar het Scheperziekenhuis.
Uit onderzoek is gebleken dat de verongelukte bestuurder kort voor de fatale botsing met de vrachtauto op de N34 ook nog een aanrijding met een autobus heeft gehad. Hij is achter op een autobus gereden, waardoor zijn koplampen stuk raakten. Vervolgens is hij zonder verlichting doorgereden waarop de aanrijding met de vrachtauto volgde. Bij de botsing raakte de auto in brand. Deze brand is door mede weggebruikers geblust. Het beknelde slachtoffer is door de brandweer uit de auto gehaald. De N34 is tot ongeveer 14.30 uur afgesloten geweest tussen de afritten Emmen Noord en Emmen.

Aanhouding na belediging
BEILEN Vrijdagmiddag is een 29-jarige vrouw uit Beilen aangehouden nadat ze tegen twee politiemensen haar middelvinger had opgestoken. De auto waarin ze als passagier zat werd gecontroleerd, en daar was ze het kennelijk niet mee eens, gezien haar gedrag. Toen de agenten na de controle wegreden stak ze tegen hen opzichtig haar middelvinger op en liep een winkel binnen. Daar is ze aangehouden en ze kreeg na verhoor een snelrechtdagvaarding ter zake belediging.