Gemeente Zoetermeer

activiteiten bij Het Buitenbeest tijdens de kerstvakantie

In de kerstvakantie is er voor kinderen van 6 tot 12 jaar weer van alles te beleven op Stadsboerderij Het Buitenbeest aan de Voorweg 93. De activiteiten staan in het teken van de natuur. Alle activiteiten beginnen om 14.00 uur en er is deskundige begeleiding.

Insectenhulpjes maken
29, 30 en 31 december mogen kinderen hun eigen insectenhulpje maken. Insectenhulpjes zijn een soort woonhuisjes voor vriendelijke, onschadelijke, niet stekende insecten, zoals het behangersbijtje. De kinderen kunnen hun insectenhulpje in hun eigen tuin ophangen of aan een boom in de buurt hangen. Deelname aan de activiteit is gratis.

Vetbolletjes maken
Donderdag 2 januari en vrijdag 3 januari kunnen kinderen gratis een vetbol maken om deze daarna op te hangen in hun eigen tuin of balkon. Vogels kunnen het in de winter erg moeilijk krijgen. Bij koud weer is het moeilijk voor ze om voedsel te vinden. Kinderen kunnen de dieren helpen door vetbolletjes buiten op te hangen. In deze bollen zit allerlei vogelvoer verwerkt.

Nestkastjes timmeren
Zaterdag 28 december kunnen kinderen vanaf 8 jaar hun eigen nestkastje maken. Alle materialen zijn aanwezig, maar neem wel je eigen hamer en kruiskopschroevendraaier mee. Als je met deze activiteit mee wilt doen, meld je dan zaterdagochtend 28 december telefonisch aan. De kosten van deze activiteit zijn 1,50.

Openingstijden rond kerst en oud en nieuw
Op eerste en tweede kerstdag is Het Buitenbeest geopend van 13.00 tot 17.00 uur en op oudejaarsdag van 10.00 tot 17.00 uur geopend. De boerderij is op nieuwjaarsdag gesloten.

Voor meer informatie of voor aanmelding voor het nestkastje timmeren: Stadsboerderij Het Buitenbeest, Voorweg 93, tel: 079 3520624.

Laatste wijziging: 20-12-2002