Politie Gelderland-Midden

Barneveld, computers weg bij inbraak
Publicatiedatum: 30-12-2002
Vanuit een bedrijfspand aan de Albert Plesmanstraat in Barneveld verdwenen na een inbraak zondagavond computers, beeldschermen en geld. De inbraak werd omstreeks half zes door een beveiligingsmedewerker ontdekt. Die had wel een verdachte auto zien wegrijden, maar daders werden niet meer aangetroffen. Men had de hand op de buit weten te leggen na het vernielen van een ruit. De politie trof enkele sporen aan die verder onderzocht zullen worden.
Nijkerk, licht gewonde bij eenzijdig ongeval
Publicatiedatum: 30-12-2002
De politie heeft zondag proces-verbaal opgemaakt tegen een 66-jarige bromfietser uit Nijkerk, die op de Zelderseweg in zijn woonplaats een ongeval veroorzaakte terwijl hij onder invloed van alcohol was. De man reed omstreeks half zes van Barneveld naar Nijkerk over het fietspad van de Zelderseweg. Vermoedelijk door overmatig drankgebruik raakte hij met zijn voertuig in de berm en kwam ten val. Bij het ongeval liep de man een hoofdwond op en werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De man kon na behandeling huiswaarts. De politie heeft een bloedproef bij de man afgenomen.
Hoevelaken, inbraak in bedrijf
Publicatiedatum: 30-12-2002
Bij een bedrijfsinbraak aan De Wel in Hoevelaken verdwenen zondagmiddag een drietal computers. Getuigen zagen omstreeks drie uur, rijdend over de A-1, dat de inbraak gepleegd werd en reden naar het bedrijf toe. In de tussentijd waarschuwden zij de politie. De daders werden echter niet meer aangetroffen. Naar later bleek was er aan de zijkant van het bedrijf een ruit ingeslagen en dat er drie computers waren gestolen. De politie stelt een onderzoek in.