Ingezonden persbericht

Schiphol Experience, een beleving voor de reiziger

Onder de naam Schiphol Experience wordt de reiziger op Amsterdam Airport Schiphol sinds kort op verschillende locaties in de terminal verrast. Met Schiphol Experience wil Amsterdam Airport Schiphol de reiziger die op Schiphol vertrekt, overstapt of aankomt enerzijds een verrassende beleving meegeven en anderzijds vermaken tijdens wachtmomenten.

In Vertrekhal 3, boven de paspoortcontrole, trekken op een groot scherm langzaam bewe-gende beelden voorbij die verschillende horizonnen van vakantiebestemmingen in binnen-en buitenland laten zien. In bagage reclaimhal 3 geven beelden de reiziger een kijkje achter de schermen van het dynamische bagageproces afgewisseld met vakantiefilmpjes rond voorwerpen die in bagage vervoerd worden.

In zestien toiletten in de terminal wordt de reiziger verrast met o.a. typisch Hollandse ken-merken zoals grachtenpanden, tulpen, beroemde schilderijen en landschappen. In een lift kan een bezoeker het uitzicht beleven zoals dat vanuit de verkeerstoren op Schip-hol te zien is.

Schiphol Experience is een onderdeel van de AirportCity-formule van Schiphol Group. Een AirportCity is, behalve een efficient multimodaal vervoersknooppunt van lucht,- rail- en wegverbindingen, een locatie die haar bezoekers 24 uur per dag diensten biedt op het gebied van winkel- en horecafaciliteiten, informatie- en communcatietechnologie, zakelijke vestigings- en vergaderfaciliteiten en ontspanning

121-2002/ms