Koninklijk Horeca Nederland

Siem Buijs (CDA) tegen betuttelende regels voor horeca

Op uitnodiging van Koninklijk Horeca Nederland bezocht Tweede Kamerlid Siem Buijs (CDA) de horeca in Vlissingen en in zijn woonplaats Goes. Onderwerpen van gesprek waren de Tabakswet, de Drank- en Horecawet en administratieve lasten.

Siem Buijs Buijs was erg onder de indruk van de overdadige hoeveelheid regels in de horeca. Hij vindt dat regels waarmee het beoogd doel niet wordt bereikt, moeten worden afgeschaft.

Het verbod op indirecte verstrekking van alcohol is volgens hem zo'n regel die niet is na te leven. Verder is Buijs geen voorstander van wettelijke rookverboden in de horeca, ook niet als het horecabedrijf zich in een sportinrichting bevindt. Dit betekent overigens niet dat de horeca geen rekening moet houden met niet-rokers.

In plaats van de horeca-ondernemer met steeds meer onmogelijke regels op te zadelen, moet de overheid veel meer geld investeren in voorlichting over de risico's van alcohol en tabak.

Koninklijk Horeca Nederland heeft verder veel bruikbare tips gekregen om een aantal issues in politiek Den Haag aan de kaak te stellen.

En verder...

Meer over administratieve lasten