Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 30-12-2002
Persberichten district Sittard (HP 12.50 uur) Maandag 30 december 2002

Sittard, vals geld uitgegeven.

De politie heeft zondagavond 29 december 2002 een 45 jarige inwoner van Sittard aangehouden die een vals bankbiljet van 50 euro had uitgegeven.
Omstreeks 22.30 uur bood een onbekende man in een speelautomatenhal aan de Rijksweg Zuid te Sittard een bankbiljet van 50 euro aan om dit te wisselen. Personeel wisselde het bankbiljet om en gaf de man kleinere coupures terug. Echter meteen nadat het wisselgeld afgegeven werd bemerkte het personeel dat het aangeboden bankbiljet een vals bankbiljet was. De man werd ter plaatse gehouden tot de komst van de politie. Deze heeft de man meegenomen naar het politiebureau waar tegen hem proces-verbaal werd opgemaakt.
De inwoner van Sittard had het bankbiljet ook gekregen en bemerkte pas daarna dat het een vals bankbiljet was. Omdat hij zelf niet wilde opdraaien voor het financiële verlies probeerde hij het valse bankbiljet uit te geven.
Tegen de inwoner van Sittard wordt in het kader van snelrecht proces-verbaal opgemaakt.

Sittard, rijden onder invloed.
Een 38 jarige inwoner van Sittard is zondagavond 29 december 2002 na een lichte aanrijding door de politie bekeurd wegens het rijden onder invloed.
Op het Stationsplein te Sittard vond een lichte kop staart aanrijding plaats tussen twee personenautos. Beide bestuurders kwamen daarop naar het politiebureau om het verkeersongeval door de politie administratief te laten afhandelen. Tijdens de afhandeling rook en van de agenten dat de veroorzaker gedronken had. De alcoholblaastest wees dat ook aan. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage aan van bijna
1.6 promille. Tegen de inwoner van Sittard werd daarop proces-verbaal opgemaakt wegens het rijden onder invloed. Zijn rijbewijs werd daarbij ingevorderd. In maart 2003 zal de inwoner van Sittard zich bij de officier van Justitie moeten verantwoorden.

Een 58 jarige inwoner van Susteren werd zondagmiddag 29 december 2002 omstreeks 16.00 uur bekeurd wegens het rijden onder invloed. Na een bezoek aan een eetgelegenheid aan de Feurthstraat te Susteren stapte hij in zijn auto en werd kort daarop door de politie gecontroleerd. Daarbij bleek hij naar alcohol te ruiken en werd hij vervolgens meegenomen naar het politiebureau. De daar afgelegd ademanalyse wees een alcoholpromillage aan tussen 1.3 en 1.4 promille. Tegen de inwoner van Susteren werd proces-verbaal opgemaakt. Ook zijn rijbewijs werd ingevorderd. Na verhoor kon hij huiswaarts.

Een 39 jarige inwoner van Born is zondagavond 29 december 2002 door de politie bekeurd wegens het veroorzaken van een verkeersongeval onder invloed van alcohol.
De automobilist reed omstreeks 18.35 uur over de Bovenstraat in de richting van de Provincialeweg en zag een personenauto die een oprit opreed te laat. Er volgde een kleine aanrijding tussen beide voertuigen met licht materiele schade waarbij de politie te hulp werd geroepen. Bij het administratief afhandelen van het verkeersongeval bleek de veroorzaker van het verkeersongeval naar het gebruik van alcohol te ruiken. Een alcoholblaastest bevestigde dit alcoholgebruik. Aan het politiebureau gaf de ademanalyse een alcoholpromillage aan bijna 1.2 promille. Tegen de inwoner van Born werd proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor kon hij huiswaarts met een rijverbod van 5 uur in zijn bezit.

Geleen, vrouwen bestelen bejaarde.
Een 83 jarige inwoonster van Geleen is zaterdag 28 december 2002 in haar woning bestolen door vermoedelijk drie vrouwen. Zij miste na een bezoek van het drietal al haar juwelen.
Na een bezoek aan een supermarkt te Geleen wilde omstreeks 13.00 uur de bejaarde vrouw haar woning aan de Parklaan te Geleen weer binnengaan. Aan de achterzijde van haar woning werd zij aangesproken door een onbekende vrouw die een pakketje droeg. De vrouw vroeg aan het slachtoffer om pen en papier omdat zij een berichtje wilde schrijven voor de overburen die niet aangetroffen werden. In de woning werd pen en papier gegeven waarbij het slachtoffer zag dat er een tweede vrouw binnenkwam Deze vrouw spreidde een doek breed uit waardoor het zicht op de toegang tot de woning belemmerd werd. Vermoedelijk is een derde vrouw de woning binnengekomen die de woning doorzocht. Na ongeveer 20 minuten gingen beide vrouwen weg. Het slachtoffer bemerkte kort daarna dat al haar juwelen en een bankpasje waren gestolen. Zondag deed zij bij de politie aangifte van de diefstal. De politie stelt een verder onderzoek in.