Gemeente Ede

Programma jaarwisseling in Veldhuizen en Lunteren

Tijdens de komende jaarwisseling 2002-2003 vinden in de gemeente Ede op verschillende plaatsen festiviteiten plaats. Dat gebeurt zowel in de wijk Veldhuizen A in Ede als in De Prinsenhof en Ina Ama in Lunteren. Hieraan verleent de gemeente Ede evenals in voorgaande jaren een financiële bijdrage.

Veldhuizen
In de wijk Veldhuizen A in Ede worden activiteiten voor jongeren georganiseerd in sporthal `De Essenburg` aan de Essenburg. Deze activiteiten hebben een laagdrempelig karakter en zijn bedoeld om de jongeren bij elkaar te brengen en om overlast te voorkomen. In de middag van 31 december zijn er activiteiten voor de kinderen in de leeftijd van 7 tot en met 14 jaar en later op de avond van 20.00 uur tot 01:00 uur is er een feest voor de jongeren vanaf 15 jaar.

s Middags wordt een film vertoond en zullen er spellen worden gespeeld. De avondactiviteit kent een feestelijke opzet met een serieuze ondertoon. Er treedt een band op. Om middernacht zullen de jongeren op een positieve manier het nieuwe jaar inluiden; zij zullen samen met de buurtbewoners vuurwerk ontsteken. Voor het bijwonen van het avondprogramma wordt een minimale bijdrage gevraagd.

De Prinsenhof Lunteren
Ook dit jaar vindt in Lunteren het inmiddels gebruikelijke jaarwisselingfeest plaats in partycentrum De Prinsenhof. Het programma gaat uit van een discoshow tussen Oudejaarsnacht 00.00 uur en half 5 in de nieuwjaarsmorgen. Dit feest blijkt al jaren achtereen goed aan te slaan. Met het oog op de veiligheid is extra toezicht aanwezig en zijn goede werkafspraken gemaakt met politie en brandweer.

Ina Ama
In het Moluks cultureel centrum Ina Ama in Lunteren staan wederom uitgebreide culturele manifestaties op het programma, die zowel de periode voor, tijdens, als na de jaarwisseling bestrijken. In de nieuwjaarsnacht op 1 januari zullen tussen 01.00 uur en 06.30 uur festiviteiten plaatsvinden. Het feest zal opgeluisterd worden door een muziekgroep.
Als vanouds is een grote schare vrijwilligers betrokken bij de organisatie van het totale programma van feestelijkheden rondom de jaarwisseling. Het vermijden van overlast voor de omgeving en alcoholmatiging is als gebruikelijk een belangrijke (neven)doelstelling in het Molukse jaarwisselingsfeest.