Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op zoom

Bergen op Zoom: dinsdag 31 december 2002

TEAM BERGEN OP ZOOM ZUID

Politie houdt twee verdachten aan

Naar aanleiding van een autodiefstal is door de politie maandagnacht omstreeks 01.30 uur een tweetal verdachten aangehouden. Omstreeks 01.00 uur meldde een eigenaar van een personenauto zich bij de politie met de mededeling dat zijn auto was gestolen vanaf het parkeerterrein aan het Talmaplein in Bergen op Zoom. Door een beveiligingsmedewerker werd de auto na enige tijd gesignaleerd op de Borchwerf in Roosendaal. De politie werd hierop in kennis gesteld. Na een korte achtervolging kon het tweetal worden aangehouden op de Nieuw Beijmoerseweg in Bergen op Zoom. De verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten op het politiebureau. De eigenaar van de auto is inmiddels door de politie in kennis gesteld.

Jongens aangehouden voor afsteken vuurwerk

Een politieman betrapte maandagavond een tweetal jongeren in de Denemarkenstraat in Bergen op Zoom op het afsteken van vuurwerk. Het tweetal, beide 17-jarige inwoners uit Bergen op Zoom, waren in het bezit van strijkers en overig knalvuurwerk. Het vuurwerk is door de politieman inbeslaggenomen en zal worden vernietigd. De jongeren zijn meegenomen naar hun ouders. Zij worden verwezen naar bureau HALT voor het buiten de toegestane tijd afsteken van vuurwerk en het in het bezit hebben van illegaal vuurwerk (strijkers).

TEAM WOENSDRECHT
Politie treft gestolen auto aan

Een niets vermoedende eigenaar van een Ford Courier is maandagnacht door de politie in kennis gesteld dat zijn auto was gestolen, maar ook weer was teruggevonden.
De eigenaar had de auto op maandagmiddag geparkeerd op de Ariensstraat in Ossendrecht. De politie trof maandagnacht de auto aan op de Drebbelstraat in Bergen op Zoom naar aanleiding van een melding van verdachte personen. Een omstander had gezien dat een viertal verdachte personen in de omgeving van de Drebbelstraat liepen. Toen de politie een onderzoek in de omgeving instelde bleek dat de dader(s) had gepoogd in te breken bij een bedrijf aan de Drebbelstraat. De dader(s) had hiervoor gebruik gemaakt van een heftruck die was weggenomen van een bedrijf aan de Marconilaan in Bergen op Zoom. Uiteindelijk was het niet gelukt het pand aan de Drebbelstraat binnen te komen. Een onderzoek in de omgeving leverde vervolgens wel de gestolen auto op die was weggenomen vanaf de Ariensstraat in Bergen op Zoom. De politie stelt een nader onderzoek in.

TEAM RUCPHEN
Auto vernielt door vuurwerk

Dinsdagochtend stond de eigenaar van een auto die geparkeerd stond aan de Koekoekstraat in Sprundel voor een onaangename verrassing. Zijn auto was het object geworden van vuurwerkvandalen. De dader(s) heeft door het gooien met vuurwerk de lak van de auto zwaar beschadigd. De eigenaar blijft hierdoor achter met een nog onbekende schadepost. Er is aangifte gedaan bij de politie.

TEAM ROOSENDAAL CENTRUM
Aanrijding met letsel
Maandagavond omstreeks 18.00 uur heeft er een aanrijding plaatsgevonden op het viaduct van de Roosendaalsebaan in Oud-Gastel. Een personenauto met zes inzittenden uit Oss reed vanaf de oprit A17 de Roosendaalsebaan op. Hij, een 39-jarige inwoner uit Oss, verleende daarbij geen voorrang aan een bestuurder van een personenauto die reed op de kruisende weg vanuit de rijrichting Oud-Gastel. De bestuurder van deze auto, een 31-jarige inwoner uit Oud-Gastel, kon een aanrijding niet meer voorkomen. Een tweetal inzittenden van het eerste voertuig raakte gewond alsmede de 31-jarige inwoner uit Oud-Gastel. De voertuigen raakte beiden total-loss.

Bron: Nicolette Bovenhorst