Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

OOSTERHOUT, 31 december 2002

Team Altena:

Woninginbraak
WERKENDAM: In een woning gelegen aan de Talingpad is op maandagavond 30 december ingebroken. Hoe men in de woning is gekomen is niet exact bekend. De politie vermoedt echter dat de dader via de achterzijde de woning is binnengekomen. Uit de woning wordt o.a. een geldkistje vermist. Uit het buurtonderzoek bleek dat geen van de omwonenden iets van de inbraak heeft opgemerkt.

Team Dongen:

Onder invloed achter het stuur DONGEN: Maandagavond 30 december betrapte de politie een 32- jarige inwoner van Dongen terwijl hij met een slok op achter het stuur zat. De verdachte werd op St. Josephstraat te Dongen gecontroleerd op het inwendig gebruik van alcohol. De Dongenaar bleek teveel te hebben gedronken. Een ademanalyse gaf een uitslag van 425 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht. Hij kreeg een rijverbod voor 4 uur en een dagvaarding mee. De man mag zich in april 2003 voor de rechter verantwoorden.

Team Gilze en Rijen:

Muntenverzameling gestolen bij inbraak RIJEN: Op maandagmiddag 30 december 2002 is er te Rijen aan de Leuvenstraat ingebroken in een woning. De onbekende daders zijn vermoedelijk eerst op het balkom geklommen en hebben vervolgens een raam geforceerd. Uit de woning werden een muntenverzameling en geld gestolen. De inbraak is gepleegd tussen 14.15 en 17.30 uur. De gedupeerde bewoner ontdekte de inbraak bij thuiskomst. De technische recherche heeft inmiddels een sporenonderzoek ingesteld in en rond de woning.

Team Waalwijk:

Diefstal personenauto
WAALWIJK: Op maandagmiddag 30 december is tussen 13:30 - 15:20 uur in Waalwijk een personenauto gestolen. De diefstal vond plaats op een parkeerplaats langs de Taxandriaweg in Waalwijk. Het gaat om een zwarte BMW, type 316, voorzien van het kenteken FS-DL-38.

Snelkraak
WAALWIJK De politie onderzoekt een snelkraak in een winkel die gepleegd werd op 31 december omstreeks 03.54 uur op de Stationsstraat in Waalwijk. Een getuige zag hoe twee mannen met een auto de gevel binnenreden. Hierdoor werd het kunststoffen kozijn ontzet. Het glas van de ramen en de deuren werd hierdoor vernield. Achteraf bleek dat ze dat gedaan hadden met een gestolen personenauto. Dit is een grijze Mercedes stationwagen. De auto is maandagmiddag gestolen vanaf de Herikstraat in Waalwijk. Nadat de gevel van de winkel kapot was gereden, gingen de daders er vandoor met geluidsapparatuur. De daders zijn met een andere lichtkleurige Mercedes gevlucht. Personeel van de Unit Forensisch Technisch Onderzoek van de Regiopolitie Midden- en West Brabant hebben een uitgebreid onderzoek naar sporen ingesteld in/rond het winkelpand. Uiteraard is ook de achtergebleven auto op sporen van de daders onderzocht.

Inbraak bedrijfspand
WAALWIJK : Tussen 28 en 30 december is er ingebroken in een bedrijfspand aan de Loeffstraat in Waalwijk. Eerst werd getracht (na verwijdering glaslatten) om een ruit uit de sponning te nemen. Door de sterke kit lukte dit niet. Vervolgens heeft men op het dak een slagvaste plaat verwijderd en het pand via dit gat met een ladder betreden. Er werd bij deze inbraak handgereedschap buitgemaakt.

Team Oosterhout:

Diefstal autobanden
OOSTERHOUT: Uit een bedrijf aan de Beneluxweg zijn in de nacht van 30 op 31 december een hoeveelheid banden gestolen. Het gaat om twee stapels autobanden. Elke stapel bestond uit vier autobanden. Om bij de banden te komen heeft men een ruit van een toegangsdeur ingeslagen. Hierdoor trad het alarm in werking. Nog voor de komst van de sleutelhouder en de politie, hadden de dieven hun slag al geslagen en waren er met de buit vandoor gegaan.

Woninginbraken|
OOSTERHOUT: In een woning gelegen aan de Gerbrandylaan is in de nacht van 30 op 31 december ingebroken. Op het dak is een kantelraam opengetrapt. Via dit raam konden de daders de woning binnenkomen. Uit de woning zijn diverse spullen gestolen, waaronder geld, CD`s . Ook is er ingebroken in een woning gelegen aan het Wiardi Beckmanhof. Deze inbraak is gepleegd op maandagavond 30 december. Ook hier is via de nok van het dak een kantelraam naar binnen getrapt. Na kanteling van dit raam werd de zolder betreden. Vervolgens doorzochten de daders de gehele woning. Uit de woning verdwenen onder andere geld, CD`s en videobanden.

Bron: Jeroen Steenmeijer