Persberichten - 31/12/2002

Real Software - Twee kapitaalverhogingen door inbreng in natura


- Aflossing van bestaande schuld in het kader van de herstructurering van de groep - Verwerving unieke Synes-technologie

Kontich, 31 december 2002. Op 31 december 2002 heeft Real Software NV twee kapitaalverhogingen doorgevoerd door inbreng in natura. Een eerste kapitaalsverhoging gebeurde door inbreng in natura door Anthylis SA van de schuldvordering ten laste van Real Software NV tengevolge van de verkoop van Real Solutions aandelen, met uitgifte van 4.794.524 nieuwe aandelen aan een uitgifteprijs van 1,61 per aandeel, of 7.719.183,90 in totaal. Het maatschappelijke kapitaal werd bijkomend verhoogd door inbreng in natura van software en de rechten op software door Synes NV met uitgifte van 170.807 nieuwe aandelen aan een uitgifteprijs van 1,61 per aandeel, of 275.000 in totaal. De eerste transactie betreft de aflossing van een bestaande schuld ontstaan in het kader van de herstructurering van de Real Software Groep in 2001. Deze werd opgenomen in het Jaarverslag 2001. De tweede transactie kadert in de verdere uitbouw van de technologie-portefeuille van Real Software. Door de inbreng heeft Real Software NV namelijk de rechten verkregen op de technologie van Synes NV, een spin-off van de KUL Leuven. De Synes-technologie richt zich voornamelijk op de intelligente analyse (Data Mining) van grote en complexe datastructuren, één van de belangrijke deeltrajecten van Business Intelligence. Hiermee wordt de competitieve positie van Real Software rond een volledige offering voor Bussiness Intelligence aanzienlijk versterkt. De Synes-technologie is uniek en gepatenteerd in patroonanalyse en predictie die de basis vormen voor o.a. intelligente marketing en fraude detectie, die enorme groeipotentiëlen betekenen in de markt van o.a. banking en retail. De technologie zal worden geïntegreerd in de verticale oplossingen van Real Software. Ten gevolge van voormelde verrichtingen bedraagt het maatschappelijke kapitaal van Real Software NV heden 1.912.524,77 (exclusief uitgiftepremies), vertegenwoordigd door 30.443.903 aandelen in totaal. De nieuwe aandelen van Real Software NV, uitgegeven als vergoeding voor de bovenvermelde inbrengen in natura, hebben dezelfde rechten en plichten als de bestaande aandelen van Real Software NV. Zij delen in dezelfde mate als de bestaande aandelen in het resultaat van en over het volledige boekjaar dat is aangevangen op 1 januari 2002. De nieuwe aandelen zullen niet genieten van het voordeel van de verlaagde roerende voorheffing, het zogenaamde VVPR-statuut. De nieuwe aandelen werden nog niet toegelaten tot de notering op Euronext Brussels. Voor bijkomende inlichtingen REAL SOFTWARE Dina Boschmans Theo Dilissen Marketing Communications Manager Chief Executive Officer Prins Boudewijnlaan 26, 2550 Kontich GSM : 0475/48.26.93 Tel.
+32.3.290.23.11 - Fax +32.3.290.23.00GSM : 0477/619.682 E-mail : Dina.Boschmans@realsoftware.be URL: www.realsoftwaregroup.com Over Real Software NV Real Software is opgericht in 1986. Real Software biedt een volledig gamma softwarediensten aan, gaande van de ontwikkeling en de implementatie van eigen producten, projecten op maat en outsourcing tot advies, implementatie en verkoop met betrekking tot producten van derden, zoals SAP, JDEdwards en Microsoft Navision. Het bedrijf exporteert Belgische technologie naar o.a. Nederland, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, UK. Tot de klanten van Real Software behoren bedrijven als Du Pont de Nemours, GIB, Johnson & Johnson, Merck Sharp & Dohme, Biogen, Renault, de Parijse Metro, TF1, EDF - Electricité de France, SNCF, PTT Post, Nedcar, Philips, Bandag, Goodyear en Fortis Bank.

Bron: Real Software
Provider: Euronext Brussels