Gemeente Den Haag

2002-12-18: Spetterend nieuwjaarsfeest Ooievaarspas


---

Op vrijdag 3 januari 2003 luidt de Ooievaarspas samen met Briza op een orginele manier het nieuwe jaar in. Tijdens het nieuwjaarsfeest zullen Ooievaarspashouders onder begeleiding van Briza een poging doen voor het wereldrecord panfluiten. Als het lukt komt het grootste panfluitconcert in het Guiness Book of Records. Ruim 400 bezoekers spelen samen de bekende melodie van de reclame van Nescafe. Bovendien leest Sesamstraat-ster Frank Groothof een spannend kinderverhaal voor.

Briza is een multiculturele groep die muziek- en dansvoorstellingen maakt voor jeugd en jongeren. Zij zullen met de bezoekers eerst een panfluit maken en daarna samen fluiten. Naast de wereldrecordpoging zal op het nieuwjaarsfeest Frank Groothof optreden. Groothof is bekend van Sesamstraat en Klokhuis. Hij speelt de voorstelling: De Soldaat, de Duvel en zn Oude Moer. Op muziek van componist Igor Strawinsky vertelt Groothof een mooi verhaal over een Franse boerenzoon die in het leger van Napoleon gaat om veldslagen te winnen. Tijdens de voorstelling schildert kunstenaar Rogier Willems het verhaal op het achterdoek. Het nieuwjaarsfeest is alleen toegangelijk voor Ooievaarspashouders. Na afloop van deze middag krijgen alle bezoekers nog een bijzondere verrassing mee naar huis. Het nieuwjaarsfeest is in plaats van het bekende Ooiebollenfeest van de Ooievaarspas.

Het feest is op vrijdag 3 janauri in theater De Regentes, Weimarstraat 63, van 13.00 tot 16.45 uur. Kaarten kosten 2,00 voor Ooievaarspashouders. Reserveer snel want op=op. Telefonisch reserveren kan bij Briza , (070) 362 62 53. Of kijk voor meer informatie op www.briza.nl onder actueel.

last update: 18-12-2002 15:30:06 ;pag.: 17422; auteur: 616;cat.: