Gemeente Voorburg-Leidschendam


Gemeente houdt eerste nieuwjaarsreceptie in Sijtwendetunnel

Persbericht, Leidschendam-Voorburg, 19 december 2002
---

Nieuwjaarstoespraak en nieuwe ambtsketen

Op vrijdag 3 januari 2003 houdt de gemeente Leidschendam-Voorburg voor de eerste keer in haar bestaan een nieuwjaarsreceptie. Tussen 16.30 uur en 19.00 uur zijn alle inwoners en genodigden van harte welkom om het college de hand te schudden en goede wensen voor elkaar en de stad uit te wisselen. Om 17.30 uur houdt de burgemeester, de heer mr. M.A.P. Van Haersma Buma zijn nieuwjaarstoespraak; hij zal dan ook voor het eerst officieel de nieuwe ambtsketen dragen.

2 januari 2003: overhandiging nieuwe ambtsketen

Sinds de fusie heeft de burgemeester tijdens officiële gelegenheden een tijdelijke ambtsketen gedragen. Inmiddels heeft Koninklijke B.V. Edelmetaalindustrie Hessing uit Voorburg voor Leidschendam-Voorburg een zilveren ambtsketen ontworpen waarin een aantal symbolen is verwerkt: de Vliet als bindend element tussen Leidschendam en Voorburg, Huize Swaensteyn in Voorburg als politiek centrum en vergaderplaats van de gemeenteraad, en het raadhuis in Leidschendam als bestuurlijk centrum en zetel van het college.

Op donderdag 2 januari om 13.30 uur overhandigen de makers van de keten, de beide heren Hessing, de nieuwe ambtsketen aan burgemeester Van Haersma Buma. Dit gebeurt in de raadzaal van Huize Swaensteyn in het bijzijn van het college, de fractievoorzitters van de raad en de raadsgriffier.

3 januari 2003: nieuwjaarsreceptie op unieke locatie

Burgemeester Van Haersma Buma vertelt over de locatie: We zochten een ruimte op de grens van Leidschendam en Voorburg met voldoende capaciteit. De Sijtwendetunnel voldoet aan deze eisen en voegt zelfs nog iets toe: het is een unieke locatie die we alleen dit jaar kunnen gebruiken voor de nieuwjaarsreceptie. Einde 2003 is het hier namelijk één en al activiteit: een verbetering voor de mobiliteit en de doorstroming in onze stad.

De nieuwjaarsreceptie is meteen de eerste officiële gelegenheid waarbij de burgemeester de nieuwe ambtsketen draagt. Om 17.30 uur houdt de burgemeester zijn eerste nieuwjaarstoespraak in zijn hoedanigheid van burgemeester van Leidschendam-Voorburg. Wie deze toespraak heeft gemist of nog eens wil horen: vanaf zaterdagmorgen 4 januari 2003 staat de toespraak in woord en beeld op www.leidschendamvoorburg.nl.