Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 3-01-2003
Persberichten district Maastricht (RKey; 10.00 u) Vrijdag, 3 december 2003

District Maastricht

Maastricht; alcoholcontroles
De politie heeft afgelopen donderdagavond in en om Maastricht alcoholcontroles gehouden waarbij totaal 7 automobilisten werden betrapt bij het onder invloed besturen van hun voertuig. Van een 56-jarige autobestuurster uit St. Odilienberg en een 41-jarige Maastrichtenaar vorderde de politie het rijbewijs in. De vrouw bleek bij controle op het Europaplein in Maastricht ruim 1,4 promille in haar bloed te hebben en de automobilist uit Maastricht bij controle op de A-2 in Maastricht ruim 1,3 promille. De politie maakt tegen deze verdachten proces-verbaal op. Drie automobilisten (45/37/36) uit Geleen, Stein en Nuth, kregen een bekeuring opgelegd van ieder Euro 190 (bij controle bleken deze automobilisten tussen 0,5 en 0,8 promille alcohol in hun bloed te hebben) en een 36-jarige automobilist uit Maastricht kreeg in het kader van een snelrechtprocedure een boete opgelegd van Euro 300 (hij had bij controle op de Boschstraat tussen de 0,8 en 0,9 promille alcohol in zijn bloed). Een 47-jarige automobilist uit Beek bleek afgelopen nacht bij controle op de Grote Gracht, na een blaastest ruim 1 promille alcohol in zijn bloed te hebben De politie maakt tegen de verdachte proces-verbaal op. Uiteraard kregen alle verdachten tevens een rijverbod opgelegd.

Maastricht; bandenprikker
Afgelopen donderdagavond omstreeks 23.30 uur kreeg de politie een melding dat er op de Veldstraat in Maastricht iemand banden van geparkeerde autos aan het lek steken was. Bleek dat van totaal acht geparkeerde autos twee banden waren lek gestoken. Een buurtbewoner die onraad bespeurde is de bandenprikker nog achterna gelopen en wist de jongeman te achterhalen. Daarbij kwam het tot een schermutseling waarbij de buurtbewoner de jongeman een mes afhandig wist te maken. De jongeman wist toch te ontkomen. De politie stelt een nader onderzoek in.

St.Geertruid; binnenbrand
Afgelopen donderdagmiddag omstreeks 14.45 uur kregen politie en brandweer een melding van een brand aan de Julianaweg in St.Geertruid. Bleek een binnenbrand in een woning die zich concentreerde in de bijkeuken en waarbij ook sprake was van rookontwikkeling. De bewoners wisten enkele honden in veiligheid te brengen, echter een papegaai redde het niet en is, vermoedelijk door verstikking om het leven gekomen. De brandweer heeft de binnenbrand geblust. De brand is vermoedelijk ontstaan bij de was/droogmachine die aanstonden.