Korps: Groningen, plaats: Diverse 3-01-2003
Persberichten Regiopolitie Groningen
Vrijdag 3 januari 2003

Dagelijkse berichten

Groningen: aanhouding veelpleger
Op de Grote Markt heeft de politie donderdagochtend een 22-jarige man uit Groningen aangehouden. De man zou volgens getuigen in verschillende winkels diefstallen hebben gepleegd. Toen de agenten de verdachte zagen lopen probeerde hij juist een tasje te roven van een fietsster. De agenten konden de verdachte achterhalen en hij werd ingesloten. Uit het eerste onderzoek bleek dat de verdachte meerdere oplichtingen had gepleegd in de binnenstad. De man steelt goederen en gaat deze vervolgens ruilen bij de kassa. Het onderzoek naar de praktijken van de verdachte wordt voortgezet.

Groningen: fietsendief
Op het Gedempte Zuiderdiep werd een 35-jarige Stadjer aangehouden. Getuigen zagen dat de man een fiets wegnam en daarop wegfietste. Na een korte achtervolging kon de man worden achterhaald. De man werd aan het bureau gehoord. Na verhoor werd hij weggestuurd. Hij blijkt regelmatig fietsen te stelen.

Groningen: bus botst tegen vrachtauto
op de Beneluxweg botste donderdagochtend een stadsbus tegen de achterzijde van een truck met oplegger. Door de aanrijding raakte de 45-jarige chauffeur van de bus, afkomstig uit Appingedam, gewond. Hij moest met nekletsel naar een ziekenhuis worden gebracht. Ook de chauffeur van de vrachtauto, een 43-jarige man uit Nieuw Amsterdam werd onwel en hij moest eveneens voor onderzoek naar een ziekenhuis. De bus is in verband met de schade weggesleept.

Groningen: dief op heterdaad betrapt
In een van de kantoorruimtes van het AZG werd donderdagmiddag een 33-jarige Groninger betrapt bij de diefstal van goederen. De man bleek een openstaande kamer te zijn binnengelopen waar hij videobanden en kleingeld wegnam. Een personeelslid betrapte de man en waarschuwde de beveiliging, die de verdachte wisten te grijpen. De man werd overgedragen aan de politie. Hij bleek nog enkele weken straf te moeten uitzitten en is overgedragen aan de parketpolitie.

Groningen: poging diefstal
De politie heeft donderdagavond op de Nieuweweg twee jongens van 16 en 17 jaar aangehouden. De beide verdachten probeerden de tas van een passerende fietsster weg te rukken. Agenten hielden de jongens al in de gaten omdat ze enige rondhingen bij een pinautomaat. Nadat ze waren aangehouden bleken ze in het bezit van twee vermoedelijk van diefstal afkomstige fietsen. De beide verdachten zijn ingesloten.

Groningen: mishandeling
Twee jongens uit Groningen, 17 en 18 jaar oude, veroorzaakten donderdagavond enige commotie in een benzinestation aan de Paterswoldseweg. De beide verdachten vielen klanten van het station lastig en veroorzaakten overlast. Toen een van de klanten daar iets van zei begonnen de beide verdachten te vechten en mishandelden twee aanwezige klanten. Door de ontstane vechtpartij werden meerdere goederen in de shop beschadigd, doordat deze tijdens de vechtpartij uit de schappen werden gegooid. De beide verdachten zijn ingesloten. De mishandelde klanten deden aan het bureau aangifte.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie tel. 0900-8844 (lokaal tarief)