Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 3-01-2003 Persberichten districten Utrecht stad, 09.35 uur

Straatroof

UTRECHT Donderdagavond om 19.15 uur zijn twee Utrechtse jongens van 16 en 17 jaar aangehouden op verdenking van een beroving van een 44-jarige man uit Dordrecht. In het winkelcentrum in Lunetten was de man beroofd van zijn mobiele telefoon.

Daarna rende hij achter de daders aan maar kon ze niet te pakken krijgen. Korte tijd later zagen agenten twee jongens op de Eifel lopen die volden aan het signalement. Bij onderzoek aan het bureau bleek de 17-jarige niet langer als verdachte te kunnen worden aangemerkt.

De 15-jarige is voor nader verhoor ingesloten.

Op de Nobelstraat werd vrijdagochtend rond 04.00 uur een 25-jarige vrouw uit Utrecht beroofd van haar tas. Twee mannen op een zwarte scooter rukte de tas van de vrouw uit haar handen en verdwenen daarna.

Er kon van hen geen signalement worden opgenomen.

Buschauffeur zet bus aan de kant

UTRECHT Een Buschauffeur van het gemeentelijk vervoersbedrijf heeft donderdagmiddag om 15.50 uur op de Nijldreef zijn bus aan de kant gezet.

Twee Utrechtse mannen van 20 en 21 jaar gedroegen zich zodanig hinderlijk en dreigend in de bus dat de bus bij de bushalte werd stilgezet. Toen duidelijk werd dat de mannen met een nepkaartje met de bus mee wilden werd daar iets van gezegd. Op dat moment ontstond het irritante gedrag van de twee.

De passagiers zijn overgestapt in een andere bus. De twee lastige mannen zijn overgedragen aan de politie en zijn voorzien van een proces-verbaal.

Aangehouden met gestolen truien

UTRECHT Een 16-jarige jongen uit Den Helder is donderdag om 16.15 uur op de Javastraat aangehouden met een tas vol gestolen truien.

Eerder deze middag had de jongen deze buit weggenomen uit een winkel op het Vredenburg.

Op de Javastraat probeerde hij zijn buit te verkopen, maar hij werd betrapt door de politie.