Korps: Utrecht, plaats: 3-01-2003 Persberichten district Rijn & Venen, 10.00 uur

Auto te water

VREELAND De politie kreeg donderdag rond 14.45 uur de melding binnen over een te water geraakte auto op de Lindengracht.

Ter plaatse zagen de agenten dat een 69-jarige inwoner van Utrecht op de auto zat. De 65-jarige passagiere uit Wageningen stond al aan de kant. De brandweer haalde de Utrechter van het autodak af. Een takelwagen haalde het voertuig uit de gracht.

Beide betrokkenen raakten niet gewond.

Fietsster gewond door botsing

WOERDEN Op de Waardsebaan, ter hoogte van de Polderbaan, raakte donderdag rond 17.20 uur een 50-jarige fietsster uit Woerden gewond.

De vrouw stak onverwachts de rijbaan over, op het moment dat een 16-jarige bromfietser uit Woerden passeerde. De vrouw kwam ten val en liep hoofd- en schouderletsel op. Na onderzoek in het ziekenhuis kon zij weer naar huis.

Dronken automobilist

WOERDEN Door een medewerker van een beveiligingsbedrijf werd donderdag rond 17.30 uur gemeld dat hij achter een automobilist reed, waarvan hij vermoedde dat deze teveel alcohol genuttigd had.

Doordat de tipgever steeds de locatie doorgaf, kon de automobilist op de Burg. Van Kempensingel worden getraceerd. In het politiebureau bleek de 35-jarige bestuurder uit Woerden inderdaad teveel alcohol in te hebben genomen. Hij blies 440 ug/l (1 promille). Hij ontving een bekeuring van 390 euro.

Verkeersoverlast door water

KAMERIK Politieagenten hebben vrijdagochtend het verkeer moeten regelen op de Lange Meentweg.

Omstreeks 00.20 uur kwam via de brandweer de melding van de wateroverlast binnen. Het wegdek bleek over een afstand van 700 meter onder water te staan. Door de gemeente werden vervolgens borden geplaatst.